Hráči Barcelony čoskoro vycestujú na dovolenku po tom, ako si niektorí z nich splnia svoje reprezentačné povinnosti. Medzitým bol už oznámený dátum začiatku predsezónnej prípravy.

Hráči prvého tímu Blaugranas sa vrátia do klubu 10. júla. Vtedy sa dopoludnia uskutočnia štandardné lekárske prehliadky pred začiatkom prípravy na nové zápasy a večer sa uskutoční prvý tréning. Zatiaľ nie je jasné, v akom zložení sa Barça pred sezónou predstaví, či sa jej dovtedy podarí získať posily alebo predať niekoho zo súčasného kádra. Najbližšie k príchodu je Iñigo Martínez, ktorý sa už rozlúčil s Athletic Club.

Xaviho tím bude v Barcelone až do 19. júla a potom odletí na turné do Spojených štátov. Tam odohrá 4 zápasy proti európskym tímom. Najprv sa 22. júla stretne v Santa Clare s Juventusom, potom bude jeho súperom 26. júla v Los Angeles Arsenal a 29. júla ho čaká priateľské El Clásico v Dallase. Na záver turné nastúpi Barça 1. augusta v Las Vegas proti Milánu. Zatiaľ nie je známe, či Barcelona odohrá aj ďalšie priateľské zápasy. Veľa otáznikov visí aj nad Gamper Cupom. Dokonca sa objavili špekulácie, že vzhľadom na presun na Montjuïc sa Blaugranas môžu rozhodnúť odohrať zápas mimo Španielska, napríklad v Bazileji. Nová sezóna La Ligy sa má začať 12. augusta.

Niektorí hráči majú stále záväzky v národnom tíme. Ansu Fati a Gavi sa zúčastnia na Final Four Ligy národov (semifinále je naplánované na 13. júna a finále na 18. júna), rovnako ako Frenkie de Jong (semifinále 14. júna). Ousmane Dembélé a Jules Koundé budú mať možnosť hrať v zápasoch Francúzska proti Gibraltáru (16. júna) a Grécku (19. júna) v rámci kvalifikácie na Majstrovstvá Európy. Roberta Lewandowskeho čakajú duely proti Nemecku (priateľský zápas, 16. júna) a Moldavsku (kvalifikačný zápas, 20. júna). Reprezentačné výzvy čakajú aj na Andreasa Christensena (16. a 19. júna), Francka Kessiého (17. júna), Marca-André ter Stegena (12., 16. a 20. júna) a Juliana Arauja, ktorý dnes večer nehral v konfrontácii s Guatemalou (2:0), ale Mexiko čakajú ešte dva zápasy (11. a 16. júna). Zatiaľ nemáme informácie o tom, či sa títo hráči budú môcť vrátiť do klubu o niečo neskôr.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.