Javi Miguel z madridského denníka AS informuje, že Barcelona mení svoje prestupové plány na leto. Katalánsky klub v súčasnosti vylúčil príchod nového pravého obrancu a ľavého krídelníka. Prioritou je posilnenie iných troch postov.

Miguel z AS tvrdí, že Katalánci sa v súčasnosti zamerajú na získanie nových posíl na post pivota, interior a hrotového záložníka. Pravý obranca je jednou z hlavných oblastí, ktoré si v Barcelone vyžadujú riešenie. Xavi sa počas sezóny 2022/23 musel spoliehať na Julesa Koundého ako na náhradníka, a hoci Francúz podával dobré výkony, nechce v tejto úlohe pokračovať.

V takomto scenári zostávajú Xavimu ako možnosti na pravej strane len Sergi Roberto a neskúsený Julian Araujo, pričom druhý menovaný je dokonca spájaný s odchodom na hosťovanie. Vo veľkom sa hovorilo o prestupe Joãa Cancela, zatiaľ čo Benjamin Pavard z Bayernu Mníchov bol tiež označovaný za cieľ Barcelony.

Vzhľadom na ťažkú finančnú situáciu sa však zdá, že Blaugranas sa rozhodli nepokračovať v boji o nového pravého obrancu. Namiesto toho Miguel tvrdí, že klub plánuje hovoriť s Koundém, aby ho presvedčil, že bude aj v budúcej sezóne pokračovať na poste krajného obrancu.

Čo sa týka ľavého krídla, Xavi mal záujem o dynamickejšieho hráča, ktorý by sa mohol strieľať aj góly. Hlavným cieľom bol Yannick Carrasco z Atlética Madrid, na ktorého si Barcelona už v januári zabezpečila opciu na kúpu v hodnote 15 - 20 miliónov eur. Úradujúci šampión La Ligy však nemá chuť minúť takú sumu na príchod Carrasca. Namiesto toho by sa Katalánci mohli pokúsiť začleniť do prvého tímu mladíka Ez Abdeho po jeho pôsobivom hosťovaní v CA Osasuna.

Absolútnou prioritou teraz bude kúpa nového defenzívneho záložníka, ktorý by nahradil Sergia Busquetsa a potom o záložníka typu interior, ktorý by zabezpečil, aby nedošlo k poklesu kvality, keď nebudú k dispozícii hráči ako Pedri alebo Frenkie de Jong, a útočníka, ktorý by mohol nahradiť Roberta Lewandowskeho.

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2023-06-09 07:50:10
Pravý obránce je nutný i za cenu odchodu někoho ze stoperu.
2023-06-09 08:08:45
Některé ty rozhodnutí jsou zvláštní od Xaviho. Mít v týmu 3x RW, všechny za těžký prachy, potom 3x stopery do základu s tím, že Koundé nestál málo. Chápal bych, že to je luxus, co můžeme dovolit, ale máme v týmu viditelné díry a lepí se to na dobrý slovo a posty, co má aspoň kdo hrát, tak se posilují a tam kde není prostě nikdo, tak se nějak splácá.