Stretnutie na najvyššej úrovni v klube, ktorého sa zúčastnili Xavi, jeho brat Oscar, Laporta, Alemany, Echevarria, Deco a Yuste, prebehlo dnes približne od 12:00 do 14:00. Diskutovalo sa o plánoch na letné prestupové obdobie. Javi Miguel z madridského denníka AS uvádza prekvapivo presný opis toho, ako stretnutie prebiehalo a aké rozhodnutia boli prijaté.

Podľa Javiho Miguela panuje po dnešnom stretnutí "opatrný optimizmus". Mateu Alemany ubezpečil, že nové zmluvy Ronalda Arauja, Gaviho, Iñakiho Peñu, Marcosa Alonsa a Sergiho Roberta môžu byť zaregistrované, a oznámil, že sa vynaloží maximálne úsilie na príchod štyroch hráčov, pričom hlavnými cieľmi sú pivot a ofenzívny záložník, ale najprv musia hráči odísť.

Riaditeľ pre futbal tiež potvrdil, že Iñigo Martínez absolvoval lekársku prehliadku a bude prezentácia môže prebehnúť po 30. júni. Čoskoro by mal byť oznámený aj príchod Ilkaya Gündoğana. Klub čaká aj na rozhodnutie Pierre-Emerick Aubameyanga, ktorý by sa mohol vrátiť za predpokladu, že príde zadarmo. Situácia ohľadom posilnenia pozície pivota je komplikovanejšia. V hre sú dva konkrétne, ale veľmi drahé ciele: Joshua Kimmich a Martín Zubimendi.

Prestupy pravého obrancu a ľavého krídelníka boli odstavené na vedľajšiu koľaj. Očakáva sa, že Xavi sa pokúsi presvedčiť Julesa Koundého, aby naďalej hrával na kraji obrany, a verí aj Ez Abdemu, ktorý by po návrate z hosťovania v Osasune posilnil ľavý kraj. Transfer Yannicka Carrasca bol zatiaľ úplne odložený.

Pokiaľ ide o predaj, Alemany vraj pripustil, že z klubu musia odísť minimálne traja hráči. Kandidátom číslo jeden je Franck Kessíe, ktorý už mal súhlasiť s odchodom. Ďalší dvaja sa majú vybrať z trojice Ansu Fati, Ferran Torres a Éric García.

Na záver sa otvorila téma hráčov, ktorí sa vracajú z hosťovania. V klube pravdepodobne zostane len Ez Abde, zatiaľ čo ostatní, vrátane Nica Gonzáleza, budú predaní, pričom klub očakáva uspokojivú sumu okrem iného za Samuela Umtitiho alebo Clementa Lengleta.

Svoj názor na tému schôdzky prezentoval aj Toni Juanmarti z Relevo, ktorý podobne ako Javi Miguel tvrdí, že operácie na príchod Yanncika Carrasca a nového pravého obrancu "chladnú", pričom športové riaditeľstvo je zvedavé na pozíciu pravého obrancu kvôli debutovému výkonu Juliana Arauja v zápase proti Vissel Kobe. Juanmarti potvrdzuje, že prioritou je pivot a stredopoliar s finálnou prihrávkou a že klub prehľadáva trh s deviatkami s nosom na góly. Tento hrotový útočník by na Camp Nou plnil úlohu náhradníka.

zdroj: as.com relevo
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-06-09 18:00:57
Tak Nica by mi bolo luto, podla mna by mal dostat priestor.

Druha vec, "operácie na príchod Yanncika Carrasca a nového pravého obrancu "chladnú"" tak ak by Carrasco neprisiel, bola by to aj dobra sprava
2023-06-09 18:01:22
Len hlavne nepredajte jediné ľavé krídlo v tíme, čiže Fatiho keď za neho ani náhrada nie je ani nebude.
Predal by som Garciu, ale keďže Kounde asi bude opäť plniť nechcenú rolu pravého obrancu, tak si nemôže dovoliť hrať len s troma stopérmi Araujo, Christensen, Inigo. Do Juliana Arauja vkladajú až prehanené nádeje po jednom zápase kde neukázal nič viac než Robertovské prihrávky dozadu na istotu. Asi si neuvedomujú, že sme na RB rovnako ako na DM bez hráča do základu. Kounde to len maskuje, ale je to stopér sakra. Julian nie je hráč do základu do LM, ktorú chceme konečne hrať, ale asi to skôr vyzerá znova na EL pri takých rozhodnutiach.