Bývalý kandidát na prezidenta FC Barcelona Victor Font usporiadal tlačovú konferenciu, na ktorej kritizoval kroky súčasného vedenia klubu. Upozornil nielen na zlú finančnú situáciu Blaugranas, ktorá sa podľa neho napriek propagande súčasného vedenia vôbec nezlepšila, ale aj na tému návratu Lea Messiho.

"Poslednú konferenciu sme zorganizovali pred rokom, keď sme predstavili náš návrh reformy štatútu. Nie sme opozícia, ktorá by hádzala polená pod nohy a nepomáhala, ale máme zmysel pre zodpovednosť. Volilo nás 17 000 ľudí a našou povinnosťou je pozrieť sa na činnosť vedenia. Rozhodli sme sa pre tento formát, aby sme mohli preskúmať určité témy. Uplynula sezóna, v ktorej športové výsledky zatienili viaceré inštitucionálne situácie."

"Situácia klubu vo mne vyvoláva rozporuplné pocity. Keď myslím na klub, cítim sa šťastný, smutný, sklamaný a zároveň veľmi znepokojený. Som šťastný, pretože čo sa týka prvého futbalového tímu, boli položené základy pre budúcnosť tímu a bola získaná trofej. Som nadšený, že naše nasadenie Xaviho a jeho štábu funguje, hoci keď sme ho navrhovali, hovorili nám, že je zelený [neskúsený; pozn. red.]. Laporta ho nechcel. Dokonca sa pozeral na ľudí ako Pirlo, ktorí mali nahradiť Koemana, ale nakoniec prijal najlepšie rozhodnutie. Jeho koncepcia pri voľbe sa však týkala všetkých okrem Xaviho. Projekt ženského futbalu, ktorý sa začal pred rokmi, je stále referenčným bodom. Náš model viacerých sekcií funguje a je naďalej úspešný."

"Som však smutný, pretože v najvážnejšej hodine našej histórie jej klub nedokázal čeliť spoločne. Stopercentne súhlasím s Xavim, že prostredie klubu je toxické a ľudia sa riadia svojimi záľubami a fóbiami. Stalo sa to už predtým a deje sa to aj teraz a zotrvávanie v zákopoch nás oslabuje."

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

3 komentáre
2023-06-17 11:44:03
V něčem má určitě pravdu. Nechápu jak jsme vůbec mohli uvažovat o Pirlovi jako hlavním trenérovi. A Laporta měl v těch volbách kde Fonta porazil, svou kampaň z poloviny založenou na tom, jak dobrej vztah má s Messim a jak ho udrží v Barce
2023-06-17 11:47:38
Font hrá dlhodobo na city ale popravde mám pocit, že s financiami je fakt nejaký problém, pred pár týždňami povedal Pique niečo v zmysle, že na neho, Albu a Busquetsa sa nadávalo, že majú gigantické platy a kvôli tomu nemôžeme registrovať hráčov ale že teraz tam už nikto z nich nie je a stále rovnaký problém s registráciami.