Téma prestupu Oriola Romeua do Barcelony naberá na obrátkach, médiá píšu o podrobnostiach návrhu Blaugranas. Sofyana Amrabata, ktorého predtým sledovala Barcelona, lákajú Saudi. Barça tiež stanovila cenu Francka Kessiého, ktorého odchod by mohol pomôcť financovať túto operáciu.

Katalánske médiá sú pomerne jednotné v tom, že Barcelona má v úmysle kúpiť Oriola Romeu, na ktorého získaní trvá Xavi. Gabriel Sans z katalánskeho denníka Mundo Deportivo uvádza, že Barcelona dosiahla pokrok v tejto operácii napriek určitým pochybnostiam zo strany Deca. Očakáva sa, že sa uskutoční rýchlejšie ako transakcia spojená s Ivanom Fresnedom. Podľa Sansa sa očakáva, že Katalánci ponúknu Romeuovi dvojročný kontrakt s opciou na predĺženie o ďalší rok.

Ďalšie podrobnosti o ponuke pre Gironu poskytol Luis Miguelsanz z katalánskeho denníka Sport. Podľa neho Barça pracuje na ponuke, ktorá by predstavovala sumu 8 miliónov eur, čo je hodnota hráčovej odstupnej klauzuly, na ktorú sa jeho klub odvoláva. Ide o to, že Barcelona chce zahrnúť 4 milióny eur z fixnej čiastky zmluvy a ďalšie 4 milióny eur v bonusoch, ktoré by boli splatné na konci dvojročnej zmluvy po splnení určitých cieľov.

Podľa Miguelsanza by nemal mať problémy ani samotný Romeu, ktorý by súhlasil s prijateľnou mzdou z pohľadu Kataláncov. 31-ročný hráč je v súčasnosti prioritou z hľadiska posilnenia pozície defenzívneho stredopoliara a Barcelona dúfa, že dohodu uzavrie na budúci týždeň. Veľa bude závisieť od postoja Girony k ponuke klubu.

Spomínaný Sans tiež informoval, že Xavi sa pre istotu pýtal na Sofyana Amrabata. Tento prestup by však bolo veľmi ťažké zrealizovať. Správy z Talianska tiež naznačujú, že o získanie Amrabata majú záujem štyri kluby zo Saudskej Arábie, pričom Fiorentina už čaká na oficiálnu ponuku. Na stredopoliara sa zamerali aj Atlético a Manchester United.

Na ponuku na prestup zo Saudskej Arábie čaká aj Barcelona. Franck Kessíe bol v posledných dňoch spájaný s Al-Nassr, ale tento klub zatiaľ nepredložil oficiálnu ponuku. Došlo len ku kontaktom s futbalistovým okolím. Barça chce za prestup 30 miliónov eur, pričom reprezentant Pobrežia Slonoviny by bol ochotný prikývnuť ponuku na mzdu vo výške 25 miliónov eur ročne.

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2023-07-08 07:38:33
GJ Barca. :-/ Místo toho, aby když nejsou prachy na top DMko, tak dát šanci ňákému mladému hráči a toho si zkusit vypiplat. Tak radši získat 31letého hráče z průměrného týmu. :-/ Fakt nejde jen o vtip?
2023-07-08 08:56:19
Romeu to je taky záložník jak braithwait útočník