GJ Barca. :-/ Místo toho, aby když nejsou prachy na top DMko, tak dát šanci ňákému mladému hráči a toho si zkusit vypiplat. Tak radši získat 31letého hráče z průměrného týmu. :-/ Fakt nejde jen o vtip?
Nie, chceme aby pracoval s tímom ako každý aspoň troška priemerný tréner a našiel riešenie v kádri. Tu zatiaľ len vidno tvrdohlavosť hrať posvätnú barcelonskú DNA kravu s 4-3-3, lebo Xavi evidentne nič iné nepozná.
Koeman bol vyhadzovaný ešte ani Laporta nebol v úrade, Laporta mu hádzal samé polená pod nohy a okrem Luuka de Jonga nedostal Koeman žiadnu podporu. Mimochodom, ten Luuk de Jong, čo zabránil krk aj Xavimu, lebo bez jeho gólov by Barcelona nebola na 2. mieste ale 4. mieste. Bolo jedno čo Koeman spravil, Laporta si do neho zakaždým kopol. Zatiaľ čo pri Xavim Laporta vyhlasuje, že má jeho plnú podporu a reálne ju aj dostal. Laporta aspoň čo si pamätám, ani raz nekomentoval ako sa hralo, čo sa hralo, prečo sa hralo tak mizerne, ako je možné s Gironou či kým sa hralo 85 minút na remízu a dokonca súper bol lepší, len Barcelona dala šťastný gól. Keby bol tréner Koeman, tak už mu nakladá na tlačovke. Tu bol ticho. Takže evidentne má Xavi veľmi voľnú ruku v tom čo robí.
Snapshot ....prepáč ale niečo šancu dostal a to celú sezónu vo Valencii a neukázal že by mal na to hrať v Barcelone .....šancu dostáva ten kto si ju aj odmaka a zaslúži ....ďalej Nico je cm teda konkurencia Pedri Gavi gundo fdj ......na 2 miesta .. je to hráč čo potrebuje hrať a tu by mal tak 5 minút na zápas - hosťovanie najlepšia možnosť a najprv aby niekde ukáže že je lepší ako konkurencia pretože vo Valencii sa to nestalo
Peto333: tu sa riešilo, že pri Koemanovi sa do neho Laporta obúval zakaždým. Hralo sa 3-5-2 a vyhralo sa s prehľadom? Laporta: My sme Barcelona, hráme len 4-3-3 a nič iné hrať nebudeme, nech to Koeman znení a pochopí. Či tak nejak vo vyhlásení pre médiá. Laporta ho proste chcel dostať z klubu. Nedostal podporu, verejná kritika na trénera, odkazy do médií ako má hrať a čo má hrať. Pritom Koeman sa aspoň snažil nájsť niečo, čo bude fungovať s tým, čo mal v kádri. Môžeme polemizovať o úspechoch, ale snaha tam bola. Teraz je tréner Xavi a Laporta je ticho, žiaden komentár ako a čo sa hrá. Dostal hráčov, dostal čas, verejná podpora ako mu klub verí, žiadne kecanie do jeho roboty. Ak hráš s Elche, Gironou, Getafe a podobnými 90 minút na remízu, síce máš 80% držanie lopty, ale je to prihrávanie si medzi medzi brankárom a súperovou 16, ale 1 strelu na bránu, kým super 4+ evidentne je niekde chyba.
Som zástanca toho, že vedenie klubu nemá čo kecať do práce trénerovi. Bol vybratý na základe niečoho, čo od neho očakávam, výsledky, herný štýl, vybudovanie kádra, alebo má to byť niekto, kým nájdem niekoho vhodnejšieho. Tréner má hrať to, na čo má tím a čo je pre tím najlepšie, on vidí hráčov na tréningoch, on ich vidí v zápase, on vie, aké dostali inštrukcie. Ak nemám krajných obrancov, sorry, hráme na 3 stopérov. Je to niečo čo si tréner obháji a športový riaditeľ zodpovedný za smerovanie klubu to musí akceptovať, lebo musí chápať, že ak klub nemá krajných obrancov, nedá sa hrať na nich. A zohnať krajných obrancov bola záležitosť športového riaditeľa. Ak grilujem trénera, že hrá 3-5-2 a nie 4-3-3, lebo nemá pravého beka, nemá ľavé krídlo, nemá hrot, mám 6 stopérov 2 kvalitných záložníkov, aj keď 1 už je na konci kariéry a prestáva na to mať a nestíha na DM, tak asi nemôžem hrať 4-3-3, kde mi chýba tak 5 hráčov z 10 v poli. Musím to riešiť inak. Ak majú byť výsledky. Je to tréner bývalého vedenia a chcem tu mať vlastného trénera? Prídem za ním/zavolám ho do kancelárie. Počuj Ronald, ďakujem ti za robotu, ale nerátame s tebou do budúcna. Máme tu nového trénera, máš tu ešte kontrakt na 2 sezóny. Dohodnime sa, že skončíš, poďakujeme ti tu, zaplatíme ti ešte 1 sezónu z tých 2 sezón a rozlúčime sa. Koeman by to podľa mňa bez problémov prijal. Čo spravil Laporta? Vyhlásenie do médií, že chce Koemana vyhodiť, ale nenašli vhodnejšie náhradu, tak zatiaľ ostáva. Čo myslíš, aký to asi malo účinok na kabínu? A na samotného Koeman a trénerský štáb? Mimochodom, videl si v nejakom inom tíme, aby riaditeľ klubu cez médiá zhadzoval svojho trénera ako to robil Laporta Koemanovi? Ja nie.
Tunno, špeciálne pre teba: Gundo nie je DM, rovnako ako nie je DM podľa tvojej definície FDJ. Je to CM až AM, ktoré si zbieha pod útočníka v druhej vlne. Pokiaľ je teda FDJ nevhodný, Gundo je ešte nevhodnejší.
Nemyslim si, ze sa tam chyti ale urcite sa tam skusi najma ked nepride ziaden pivot. Rozhodne neplati rovnica, ze ked sa tam nechytil FDJ automaticky sa nechyti aj Gundogan.
Ty riešiš to, že FDJ tam prakticky ani nehral, ale vieš, že na to nemá. Gundo má oveľa ofenzívnejšie charakter ako FDJ, tak načo sa tam má skúšať? To potom dajme na DM Pedriho či Gavi, výjde to narovnako.
Gundo hral bezne v City/Dortmunde tu poziciu ako FDJ u nas momentalne - druheho pivota, a niekolko krat aj singlepivota. FDJ odohral dost zapasov ako pivot. Nesedi mu to, nema nema na to profil. Sam tvrdil ze mu vyhovuje volnejsia pozicia, to iste povedal Ten Hag.
Romeu by bol novy Braitweite. mozu ho kupit, ale za par zapasov sa ukaze ze je kvalitativne inde a Xavi bude musiet stavit na double pivot s FDJ a Gundom
Radsej by som si nechal Kessieho a Fdj ako DMko +Gundo Pedri Gavi Roberto v pohode to stačí a zamerať sa na Cancela a Diaza a hlavne Roqueho že vraj dal barcelone ultimátum Psg ponúka viac
Trápne komentáre. Hodnotíte niekoho, kto ešte za Barcu ani nenastúpil. To isté bolo pri Christensenovi, dnes by ste mu vliezli do zadku. Paulinho to isté. Nezabudnite hlavne na opačné prípady ála Coutinho. Tým netvrdím, že sa každý uchytí, ale nakladať mu predtým, ako odohrá čo len zápas je choré.
Nico a Casado idu na turne ale uz teraz hovori ze Nico nie.
Som zástanca toho, že vedenie klubu nemá čo kecať do práce trénerovi. Bol vybratý na základe niečoho, čo od neho očakávam, výsledky, herný štýl, vybudovanie kádra, alebo má to byť niekto, kým nájdem niekoho vhodnejšieho. Tréner má hrať to, na čo má tím a čo je pre tím najlepšie, on vidí hráčov na tréningoch, on ich vidí v zápase, on vie, aké dostali inštrukcie. Ak nemám krajných obrancov, sorry, hráme na 3 stopérov. Je to niečo čo si tréner obháji a športový riaditeľ zodpovedný za smerovanie klubu to musí akceptovať, lebo musí chápať, že ak klub nemá krajných obrancov, nedá sa hrať na nich. A zohnať krajných obrancov bola záležitosť športového riaditeľa. Ak grilujem trénera, že hrá 3-5-2 a nie 4-3-3, lebo nemá pravého beka, nemá ľavé krídlo, nemá hrot, mám 6 stopérov 2 kvalitných záložníkov, aj keď 1 už je na konci kariéry a prestáva na to mať a nestíha na DM, tak asi nemôžem hrať 4-3-3, kde mi chýba tak 5 hráčov z 10 v poli. Musím to riešiť inak. Ak majú byť výsledky. Je to tréner bývalého vedenia a chcem tu mať vlastného trénera? Prídem za ním/zavolám ho do kancelárie. Počuj Ronald, ďakujem ti za robotu, ale nerátame s tebou do budúcna. Máme tu nového trénera, máš tu ešte kontrakt na 2 sezóny. Dohodnime sa, že skončíš, poďakujeme ti tu, zaplatíme ti ešte 1 sezónu z tých 2 sezón a rozlúčime sa. Koeman by to podľa mňa bez problémov prijal. Čo spravil Laporta? Vyhlásenie do médií, že chce Koemana vyhodiť, ale nenašli vhodnejšie náhradu, tak zatiaľ ostáva. Čo myslíš, aký to asi malo účinok na kabínu? A na samotného Koeman a trénerský štáb? Mimochodom, videl si v nejakom inom tíme, aby riaditeľ klubu cez médiá zhadzoval svojho trénera ako to robil Laporta Koemanovi? Ja nie.
Tunno, špeciálne pre teba: Gundo nie je DM, rovnako ako nie je DM podľa tvojej definície FDJ. Je to CM až AM, ktoré si zbieha pod útočníka v druhej vlne. Pokiaľ je teda FDJ nevhodný, Gundo je ešte nevhodnejší.
Mimochodom, sám si to potvrdil, čo som hovoril, takže načo potom rveš Gunda na single pivota, keď mu to tam nejde?
Zoznam 🤣 od prichodu do Barcy odohral na DM bez Busquetsa tak 15 zapasov urcite.