Ako informoval Luis Miguelsanz z katalánskeho denníka Sport, Olympique Marseille má záujem o dvoch stopérov Barcelony. Reč je o Clementovi Lengletovi a Éricovi Garcíovi, ktorí by nemali veľkú šancu hrať za Blaugranas a prvý menovaný je dokonca hlavným kandidátom na odchod z klubu.

Podľa týchto informácií je prioritou Olympique posilniť stred obrany a s týmto cieľom klub kontaktoval Barcelonu, aby sa informoval o situácii spomínaných hráčov. Francúzi sú vraj dokonca pripravení uskutočniť definitívny prestup, ale možnosť spojená s Lengletom by bola komplikovaná jeho vysokému platu. Podľa Miguelsanza by 28-ročný hráč sám uprednostnil pokračovanie v Premier League, kde by mohol očakávať zachovanie svojho súčasného platu. Problémom je, že rokovania Barcelony s Tottenhamom v poslednom čase uviazli na mŕtvom bode.

Očakáva sa, že alternatívou pre Olympique bude Éric García. Španiel chce zatiaľ bojovať o miesto v kádri a už odmietol odísť na hosťovanie do Betisu. Nakoniec si to však môže rozmyslieť, keďže pre neho bude ťažké pravidelne hrávať po boku hráčov ako Ronald Araujo, Andreas Christensen, Jules Koundé a Iñigo Martínez. Marseille by mal záujem o hosťovanie alebo prestup Érica Garcíu a mohol by platiť jeho mzdu, ale obranca nemusí byť vôbec nadšený z prestupu do Ligue 1. Miguelsanz tiež uvádza, že dobré vzťahy Mateu Alemanyho s prezidentom Olympique Pablom Longoriom by mohli pomôcť pri rokovaniach.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-07-24 15:18:01
A presne toto je ten problém čo som si písal s Janom pod iným príspevkom. "Garcia nieje nadšený vobec nadšený". Chlapec má 22 rokov a už je zmierený s tým, že radšej bude sedieť na lavičke v Barcelone ako pravidelne hrať v OM. Lebo výhovorka " chcem bojovať o miesto" mi príde úplne mimo. Bojovať o miesto by mal na hosťovaní kde by pravidelne ukazoval top výkony v každom zápase a nie na lavičke v Barcelone.
2023-07-24 23:09:35
Já být Garciou tak ten Olympic Marsseile beru všemi 10, klub hraje pravidelně celkem ligu mistrů a ve Francii by se mohl blýsknout a navýšit svou cenu. Takle leštěním lavičky se těžko u něj něco změní k lepšímu