Americké turné sa blíži ku koncu a hráči sa čoskoro vrátia do Katalánska. Ešte pred zápasom s Milánom poskytol Robert Lewandowski rozhovor americkej televízii CBS, v ktorom sa ho pýtali na viacero vecí súvisiacich s jeho prestupom do Barçy a na jeho pocity z pohárov a strelených gólov. Padla aj otázka o tom, aký je Xavi tréner.

Xaviho transformácia z hráča na trénera vyvoláva veľký záujem. Aké je to hrať pod jeho vedením?

"Som veľmi rád, že môžem hrať pod ním. Stretol som sa s ním, keď bol ešte hráčom na ihrisku, takže si presne pamätám, aký to bol skvelý hráč. Ak porovnáte, akým bol hráčom, s tým, akým je trénerom, musím povedať, že je vidieť rozdiel. Keď o ňom hovoríme ako o hráčovi, hovoríme o magickom hráčovi. Ako tréner vie, že musí nájsť najlepšie riešenie pre tím. Takisto vie, akých hráčov má k dispozícii. Nemôžete porovnávať žiadny tím, s tou Barçou z éry tiki-taka, pretože taký tím už nikdy nebude, pretože to boli veľmi špecifickí hráči, v tom istom tíme, v tom istom momente. Ale aj futbal sa zmenil, a keby sa niekto pokúsil hrať rovnakým spôsobom teraz, bolo by to ťažšie. Vtedy sa všetko dokonale zladilo a bol to skvelý tím a skvelé obdobie pre Barçu. A Xavi vie, že ako tréner sa musí zmeniť. Nemôže rozmýšľať rovnakým spôsobom, ako keď bol hráčom. Jeho očakávania nemôžu byť rovnaké. Myslím si, že ten rozdiel je obrovský a on sa s ním vyrovnáva veľmi dobre."

Môže Barcelona s týmto tímom vyhrať Ligu majstrov?

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

5 komentáre
2023-08-02 17:05:04
No Lewa by mal podla mna zacat rozmyslat nad tym, ako byt uzitocnejsi. Premrhat tutovo postaveneho spoluhraca a nenahrat len preto, ze on chce vystrelit silou mocou, a samozrejme sancu spalit, povazujem za chybu a netimove riesenie. Na tom by mal on sam podla mna zacat
2023-08-02 18:36:40
Inak by ma zaujímalo čo s tým Destom. V príprave nulový, neverím že má niekto o neho záujem. Bude to zase do posledného dňa čo s ním. Hádam sa dakto nájde lebo už tu hráčov čo ich nikto nechce bolo za poslednú dobu dosť.