No Lewa by mal podla mna zacat rozmyslat nad tym, ako byt uzitocnejsi. Premrhat tutovo postaveneho spoluhraca a nenahrat len preto, ze on chce vystrelit silou mocou, a samozrejme sancu spalit, povazujem za chybu a netimove riesenie. Na tom by mal on sam podla mna zacat
Inak by ma zaujímalo čo s tým Destom. V príprave nulový, neverím že má niekto o neho záujem. Bude to zase do posledného dňa čo s ním. Hádam sa dakto nájde lebo už tu hráčov čo ich nikto nechce bolo za poslednú dobu dosť.
Barcelonská DNA je nemenná. Ostatný futbal sa zmenil. Aj Guardiola pravidelne mení štýl hry a spôsob akým hrajú City, len v Barcelone to nejak asi nepochopili. A asi aj značná časť fanúšikov.
Skor treba pochopit o com sa bavime. Samozrejme, ze nikto necaka od Haalanda hru ako od Lea 2010, ze Walker bude hrat ako Dani a KDB ako Iniesta. Neexistuju dvaja rovnaki hraci a 2 rovnako hrajuce timy, rovnako sa vyvija taktika. I Pepova Barca hrala kazdu sezonu inak. Styl hry Xaviho Barcy ako aj vsetkych Pepovych timov je rovnaky - treningovy proces je zamerany na pozicny futbal, s pressingom zameranym na kontrolu a narusanie buildupu súpera, hladanie volneho hraca atd., rovnako ako na doraz na spickovu techniku hracov a rozhodovanie. To je Barcelonska DNA ktoru Pep vstepuje svojim timom.
Pozičná hra, pressing, hľadanie voľného hráča, to isté robí LP, Bayern aj Ajax, bude aj MU pod EtH. Pepové City hralo poslednú sezónu viac ako Kloppov LP než ako stará tiky-taka Barcelona, však aj pri rozbore hry na Sky vraveli že City vie konečne hrať "imperfect football". Aj pri City aj pri Xavim ( som za to veľmi rád ) je vidieť že sa zameriavajú aj na silovú a rýchlostnú stránku hráčov.
Ešte si pamätám na vety ako " v Barcelone sa nemôže hrať double pivot".. "Haaland nie je hráč do Barcelonského štýlu, Ferran je pre náš štýl lepší" atď
Ked nevidis rozdiel medzi nasim hernym zakladom (City Barca) a timom ktore spominas tak nie je velmi o com sa bavit. Kup si k tomu literaturu. O double pivote som hovoril len o 4231, argumenty ako Haaland, ci Ferran su logicky mimo netreba hovorit preco.
Ja ten rozdiel vidím ale každý z tých tímov to využíva tiež a práve City ktoré hralo dlho podobne jak my tak v LM nedokázali vyhrať, až keď začali hrať priamočiarejší futbal, s častými protiútokmi, s kladivom na hrote. Nie som jediný kto to tvrdí, tvrdia to aj väčšie kapacity ako si ty ;)
City hralo v LM to iste jak minule roky, stale pozicna hra s rovnakymi principmi. To ze kedy vyhrali LM je nepodstatne, mohli minuly rok a nemuseli teraz. Kladivo na hrot sa v zasade nehodi, taky utocnici niesu v kurze - Haaland je vynimka pretoze ziaden podobny urasteny utocnik nema pohyb ako on. Ja napriklad nemam rad hru s false9 ale Leo bol vynimka, lebo je tiez kvalitou vynimka. Kaslime na to uzi si vecer
Ešte si pamätám na vety ako " v Barcelone sa nemôže hrať double pivot".. "Haaland nie je hráč do Barcelonského štýlu, Ferran je pre náš štýl lepší" atď