FC Barcelona oficiálne oznámila, že sa dohodla s Al-Ahly na prestupe Francka Kessiého za 12,5 milióna eur.

Oficiálne vyhlásenie FC Barcelona

"FC Barcelona a Al-Ahly SC sa dohodli na prestupe Francka Kessiého za 12,5 milióna eur. FC Barcelona verejne vyjadruje vďaku Franckovi Kessiému za jeho angažovanosť a oddanosť a želá mu veľa šťastia a úspechov v budúcnosti."

FC Barcelona oznámila príchod Francka Kessiého minulé leto po tom, čo záložník z Pobrežia Slonoviny ukončil zmluvu s AC Miláno. 26-ročný hráč prišiel do klubu po piatich rokoch strávených v talianskom tíme.

Stredopoliar síce nepatril k nespochybniteľným hráčom základnej jedenástky, ale v minulej sezóne bol kľúčovým hráčom tímu Xaviho Hernándeza. Záložník odohral 43 zápasov; v 16 z nich nastúpil od prvej minúty. Celkovo nazbieral 1803 minút, väčšinu z nich v druhej polovici sezóny. Pred Majstrovstvami sveta bol 19. najvyužívanejším hráčom trénera, keď odohral 13 zápasov. Po Svetovom pohári sa stal 12. najčastejšie hrajúcim hráčom.

Okrem sily a čítania hry ukázal stredopoliar aj pozoruhodný hlad po góloch, čoho výsledkom bolo strieľanie rozhodujúcich gólov a zaznamenávanie asistencií v kľúčových zápasoch. Vskutku, Kessié zaznamenal niekoľko vynikajúcich výkonov proti Realu Madrid. V prvom zápase semifinále Kráľovského pohára mal veľký podiel na vlastnom góle súpera, vďaka ktorému Barcelona získala dvojgólový náskok, ale z ligového El Clásica na Spotify Camp Nou si ho budeme pamätať najmä preto, že v nadstavenom čase strelil víťazný gól, ktorý znamenal 12-bodový náskok pred Los Blancos. Bol to zároveň gól číslo 3000 strelený na Spotify Camp Nou.

Bilancia Francka Kessiého v FC Barcelona

43 zápasov
27 zápas z lavičky
11 krát vystriedaný
5 celých zápasov
3 góly
3 asistencie
6 žltých kariet

zdroj: fcbarcelona.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

10 komentáre
2023-08-09 20:17:04
Naše platové a peňažné problémy si odniesol Kessie, mne hi je ľúto keďže odísť mali iní hráči ale aj tak - vďaka za pomoc, odchádzaš s 2 titulmi 💪
2023-08-09 20:23:14
Franckovi díky!
Jinak teda sice rozumím, že máme přetrvávající finanční problémy a jsme pod tlakem, ale nemůžu se zbavit dojmu, že nejvelkorysejší přestupovou politikou na světě bude ta náprava fakt dlouhá. Vždyť všichni ti Arabové za každého nabízí 3x víc, než je potřeba, a my jim prodáme Kessieho tak za 1/2 - 2/3 jeho ceny. No nic, asi 138. případ za poslední roky.