Denník Valencia Plaza informuje, že Miguel Zorío sa vyjadril k nedávno (znovu)oznámenému odchodu Mateu Alemany z FC Barcelona. Bývalý viceprezident FC Valencia a hovorca Marea Valencianista sa domnieva, že vplyv Jorgeho Mendesa v oboch spomínaných kluboch je veľmi veľký. Portugalčan sa dokonca mohol do určitej miery podieľať na odchode kľúčovej postavy športového riaditeľstva FC Barcelona.

Zorio vo štvrtok uviedol, že "odchod Mateu Alemanyho z FC Barcelona je už druhýkrát, čo Jorge Mendes 'sťal hlavu' riaditeľovi, ktorý prebudoval náš klub [Valencia CF; pozn. red.] a potom urobil to isté s katalánskym tímom. A v oboch prípadoch sú dôvody rovnaké: nepodriadil sa obchodným želaniam majiteľa Gestifute a partnera Petra Lima v jeho futbalovom biznise".

Podľa denníka Valencia Plaza to bola kríza, ktorú vyvolalo Alemanyho odmietnutie príchodu Rubena Nevesa, člena "stajne" Jorgeho Mendesa, čo sa malo ukázať ako posledná kvapka, ktorá preliala horkosť všemocného portugalského agenta a de facto športového riaditeľa Valencie.

"Teraz budú mať Laporta a Jorge Mendes, ktorí sú blízkymi priateľmi a spája ich priateľstvo s Petrom Limom, veci jednoduchšie. Deco bol Mendesom protežovaný ako hráč a neskôr pracoval v Gestifute a bude "novým Coronom" FC Barcelona. Ten istý klub, počas ktorého spolupráce s ním Jorge Mendes zarobil takmer 20 miliónov eur na províziách za všetkých hráčov, ktorých sa mu podarilo priviesť zo "singapurskej" Valencie. Vzdušný most medzi Barcelonou a Valenciou bol obnovený a Jorge Mendes je jeho šéfom toho celého," tvrdí dôrazne Miguel Zorío.

Zorío pripomína, že odkedy je majiteľom Valencie Peter Lim, "tok hráčov do Laportovho klubu bol pre Mendesa veľmi priaznivý, keďže predaje presiahli 120 miliónov eur, hoci prekvapivo klub z Mestally potom v priebehu rokov utrpel straty vo výške takmer 200 miliónov eur".

Bývalý viceprezident Valencie tiež v krátkosti pripomenul všetky presuny medzi oboma klubmi od roku 2014.

Jérémy Mathieu (júl 2014)

"Francúzsky stredný/ľavý obranca, ktorý prišiel do Valencie na voľný transfer z Toulouse v lete 2009. O päť rokov neskôr ho Amadeo Salvo, už pod kontrolou Petra Lima, predáva do FC Barcelona za 20 miliónov eur".

André Gomes (júl 2016)

"Valencia kúpila tohto hráča z Benficy prostredníctvom Meritonu a Jorgeho Mendesa a po roku ho predala Barçe za 35 miliónov eur. Jeho kariéra v Blaugranas je ako vstup do tmavého tunela".

Paco Alcácer (august 2016)

"V tom istom lete, keď bol podpísaný portugalský stredopoliar, sa Barça zamerala na odchovanca Valencie, pričom v ňom videla ideálnu náhradu za Luisa Suáreza a zaplatila cca. 30 miliónov eur za prestup, na ktorý dohliadal sám Peter Lim a, samozrejme, Jorge Mendes".

Jeison Murillo (január 2019)

"Kolumbijského stopéra, ktorého Marcelino odstavil na vedľajšiu koľaj vo Valencii, videla Barça v januári 2019 ako núdzové riešenie. Došlo k dohode o jeho hosťovaní za 1 milión eur."

Neto (august 2019)

"Barcelona a Valencia sa v rámci operácie "účtovného inžinierstva" [totožnej s tou, ktorá stála hlavy celého vedenia Juventusu; pozn. red.] dohodli na výmene medzi brazílskym brankárom, ktorý skončil na Camp Nou, a Cillessenom, ktorého hodnota bola 35 miliónov eur a ktorý skončil vo Valencii."

zdroj: Valencia Plaza
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2023-08-18 07:35:29
Bravo
2023-08-18 09:48:57
hned mi bolo jasne, ze odstavenie Alemanyho sa nedialo pre dobro klubu, ale koli boju o buduce provizie.
necudo, ze to tu vyzera ako vyzera. Za Barta na 100% to iste.
Laporta pred volbami vykrikoval, ako ho bude hnat pred sud, a ostalo iba pri sluboch ako vzdy pri tychto slizkych politikoch.
Ale aspon splnil sluby, ze privedie Haalanda a udrzi Messiho