Po dnešnom žrebe skupinovej fázy Ligy majstrov 2023/24 UEFA udelila ceny za predchádzajúci rok. Cenu pre najlepšej hráčky si prevzala Aitana Bonmatí z FC Barcelona, ktorá na pódiu hovorila o škandále Luisa Rubialesa a Jenni Hermoso.

"V španielskom futbale nenastali dobré časy. Majstrovstvá sveta sa neoslavovali tak, ako by sa mali. [...] Sú veci, ktoré nemôžeme dovoliť. Ako spoločnosť nemôžeme dovoliť zneužívanie moci v pracovných vzťahoch alebo neúctu. Sme s Jenni a so všetkými ženami, ktoré si prešli tým istým. [...] Sme s vami. Dúfam, že budeme naďalej pracovať na tom, aby sa táto spoločnosť zlepšila," povedala stredopoliarka Blaugranas.

Okrem slov týkajúcich sa prípadu Luisa Rubialesa a Jenni Hermoso sa Aitana poďakovala aj za ocenenie, ktoré dostala, a pochválila hru svojho tímu. "Je to pre mňa hrdosť a privilégium byť tu po sezóne, na ktorú nikdy nezabudnem. O toto ocenenie sa delím so svojimi spoluhráčkami. V mojom klube hrám so skvelými a veľkolepými ľuďmi, so skvelým personálom. Je to pre mňa veľká česť. [...] Vždy rada hovorím, že som ambiciózna. Vždy chcem viac a to ma priviedlo až sem. Som vo veľkolepom klube, ktorý mi umožňuje hrať s najlepšími na svete. Ďalšia Liga majstrov? Samozrejme, budeme o ňu bojovať," uviedla Aitana.

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2023-08-31 21:41:35
Zaslúžene! Veľká gratulácia.
2023-08-31 22:44:37
Gratulace!