João Cancelo je novým futbalistom FC Barcelona. Príchod Portugalčana však môže vyvolávať zmiešané pocity, pretože hoci jeho futbalové kvality sú je nespochybniteľné, problémy mimo ihriska môžu byť alarmujúce. Pozrime sa hlbšie na to, čo sa s Cancelom dialo v posledných rokoch.

Najskôr si v krátkosti prebehnime kariérnu dráhu Joãa Cancela. Je odchovancom Benfiky, do ktorej prišiel v roku 2007 vo veku 13 rokov. Postupne sa predieral vekovými kategóriami a v roku 2014 debutoval v prvom tíme. V lete odišiel na rok na hosťovanie do Valencie, ktorá ho po sezóne odkúpila za 15 miliónov eur. João strávil na Mestalle celkovo 3 sezóny a v lete 2017 odišiel na ročné hosťovanie do Interu. Po návrate z Milána ho kúpil Juventus za 40,4 milióna eur. Hoci išlo už o definitívny prestup, Cancelo strávil v Turíne tiež len jednu sezónu, keďže v lete 2019 prestúpil do Manchestru City za 65 miliónov eur v rámci výmeny za Danila. V druhej polovici sezóny 2022/2023 odišiel na hosťovanie do Bayernu a teraz je na odchode z Anglicka do FC Barcelona. Zatiaľ na hosťovanie do konca prebiehajúcej sezóny.

Zamerajme sa však na Cancelovo posledné pôsobenie v Manchestri City a Bayerne. Vráťme sa do decembra 2021, keď štyria lupiči zaútočili na Portugalcov dom, kde bol sám so svojou rodinou. Našťastie sa to skončilo "len" ranami na hráčovej tvári a ukradnutými šperkami: "Taký je život. Bolo to strašné. Vystrašilo to celú moju rodinu. Viem, ako sa s tým vyrovnať, ale moja rodina si to nezaslúžila," povedal João o niekoľko mesiacov neskôr. Môžeme len hádať, či a do akej miery mala táto udalosť neskôr vplyv na Portugalcovu psychiku a následne na jeho prístup na tréningoch a počas zápasov.

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

4 komentáre
8JK8 Premium
2023-09-03 09:46:38
Tak v Barcelone bude mať na pravej strane prakticky monopol ak mu aj to bude málo nebude chyba na strane klubu...
2023-09-03 09:49:44
Blbosť ako v prípade Aubu. Každému raz prasknu nervy a ktovie za co sa Pep na neho urazil.
Ako povedal Xavi na tlačovke.
Aubu prišiel tiež ako problémový a nakoniec bol ukážkový profesionál a super zapadol do týmu