Jules Koundé predviedol v stretnutí s Osasunou parádny výkon. Francúz výrazne prispel k víťazstvu Barcelony a potvrdil, že na začiatku sezóny je v dobrej forme.

Koundé vo včerajšom zápase otvoril skóre v nadstavenom čase prvého polčasu, keď si výborne nabehol na loptu, vyhral fyzický súboj s dvoma súpermi a presnou hlavičkou umiestnil loptu do siete. Pre obrancu to bol druhý zásah od príchodu na Camp Nou. Mimochodom, nebol to jediný príspevok 24-ročného hráča. Pri absencii Ronalda Arauja to bol práve Koundé, kto šéfoval defenzívnej línii. Zaznamenal najviac odkopov a zákrokov spomedzi všetkých hráčov na ihrisku. Vyhral tiež 7 z 9 súbojov. Opäť stojí za zmienku jeho dobré spracovanie lopty - stopér mal 93% úspešnosť prihrávok. Francúz bol zaradený do jedenástky týždňa La Ligy podľa štatistického portálu Sofascore.

Zdá sa, že Koundé sa natrvalo usadí na pozícii stopéra. Francúz vždy chcel hrať na tejto pozícii a Xavi ho ubezpečil, že sa na tento post vráti po tom, čo v minulej sezóne pôsobil prevažne na pravej strane obrany. V súboji proti Cádizu hral 24-ročný hráč z nutnosti stále na kraji, ale svoje povinnosti si plnil svedomito a dokonca sa snažil spolupracovať s Lamine Yamalom. Príchod Joãa Cancela znamená, že Barcelona môže konečne zaplátať medzeru na tomto citlivom poste, čo na druhej strane povedie k tomu, že Koundé sa už bude na pravej strane objavovať pravdepodobne len príležitostne.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-09-04 20:58:32
Ano to je skvělá zpráva, že se mu tak daří , zvláště když je Ronald mimo trávníky často.