Diego Godín nedávno ukončil svoju profesionálnu kariéru po 20 rokoch pôsobenia na európskych a juhoamerických trávnikoch. Jeden z najlepších obrancov v histórii Atlética poskytol rozhovor v relácii El Larguero, v ktorom okrem iného hovoril o João Felixovi, Jude Bellinghamovi, kauze Negreira a spomínal aj na svojich najťažších súperov.

Mrzí vás úspech Joãa Felixa v Barcelone?

"Nemám nič proti João Felixovi. Nepoznám ho [Felix prišiel do Atlética hneď po Godínovom odchode do Interu Miláno; pozn. red.]. Nemôžeme hovoriť o triumfe kvôli dvom zápasom. Uvidíme po nejakom čase, ako sa mu bude dariť."

Prečo nebol v Atléticu úspešný?

"Je to môj názor zvonka, pretože som s ním nikdy nebol v jednej šatni, nikto z jeho kolegov v Atléticu mi o tom nič nepovedal a nikdy som sa ho na to nepýtal. Nikdy nepochopil, čo je Atlético a jeho šatňa. Nikdy sa nedokázal prispôsobiť tomu, čo od neho klub vyžadoval. Tím je nad každým hráčom.  Zvonka sa zdá, že myslel viac na seba. Fanúšikovia videli prístup, ktorý sa im nepáčil. Nikdy sa necítil pohodlne a ľudia ho nikdy nepodporovali. Jeho mimika a gestá počas striedaní boli evidentné... Neviem, koho to bola chyba. Čo sa týka jeho kvality, je neuveriteľná a nepopierateľná."

Keby ste boli v tej šatni, dokázali by ste zmeniť jeho situáciu?

"Neviem. Som veľmi opatrný, pretože mám v Atléticu priateľov. Neviem, čo by sa stalo. Všetko sa vyskúšalo. Možno by sme sa správali inak. Nie je to chyba Kokeho ani Griezmanna, mám voči nim veľké sympatie, asi sa snažili urobiť všetko, aby pomohli Joãovi."

Prekvapil vás Bellingham?

"Prísť do La Ligy, keď je taký mladý a darí sa mu... Prekvapil všetkých. Je vidieť, že je to dobrý hráč."

Čo ste si pomysleli, keď ste sa dozvedeli o kauze Negreira?

"Som z toho veľmi smutný. Budú to musieť dokázať, ale mohlo dôjsť ku konfliktu záujmov, ktorý poškodzuje súťaž. Keby sa to stalo v Uruguaji, krajina by sa ocitla v plameňoch."

Najlepší útočník, ktorého ste mali možnosť brániť?

"Neymar, Messi a práve Ney bol najlepší. Bale, Cristiano a Benzema boli tiež nároční."

A najlepší stopér, proti ktorému ste hrali?

"Mal som rád Puyola. Vždy sa mi páčilo, ako hral a ako bránil svoj tím. Schopnosť vyhrať vám umožňuje získať si rešpekt všetkých."

zdroj: cadena ser
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-09-23 08:56:33
Alebo pochopil hneď prvý deň akú veľkú chybu urobil, že šiel do Atletica
2023-09-23 09:57:37
Atlético nikdy nebolo mužstvo pre neho pre to akým štýlom hrajú... Ak sa tam vráti tak jedine preto, že bude musieť.