Pomaly sa blíži koniec reprezentačnej prestávky, preto je vhodné aktualizovať zdravotný stav hráčov Barcelony. O to viac, keď sa objavili nové informácie týkajúce sa Pedriho.

Predtým sa zdalo, že by sa záložník mohol vrátiť do hry už v nadchádzajúcom zápase proti Athletic Club, aj keď v menšom časovom rozpätí. Marta Ramon z RAC1 však uvádza, že Barça neočakáva, že Pedri nastúpi v náročnom súboji s Los Leónes. Klub predpokladá, že stredopoliar dostane prvé minúty po zranení až v zápase proti Šachtaru tesne pred El Clásicom. Otázne je, ako bude Pedri pripravený na stretnutie s Realom Madrid. Mladík sa tento týždeň podrobí ultrazvukovému vyšetreniu, po ktorom bude známe viac.

Zdravotný stav hráčov Barcelony je zatiaľ stále neistý a v podstate jediným hráčom vylúčeným z Clásica je Jules Koundé. Podľa katalánskeho denníka Mundo Deportivo by normálnym termínom návratu Francúza bol zápas proti Alavésu 12. novembra, ale pri pozitívnom priebehu rehabilitácie by sa tak mohlo stať už 4. novembra v konfrontácii s Realom Sociedad.

Katalánsky denník sa domnieva, že Lamine Yamal je najbližšie k návratu do hry na zápas proti Athletic Club. Na druhej strane, v prípade Alejandra Baldeho nie je isté, či v tomto zápase nastúpi, hoci Javi Miguel z AS tvrdí, že ľavý obranca bude potrebovať viac času na uzdravenie. Ľavý bek by mal byť pripravený na súboj so Šachtarom, pričom nie je vylúčená ani účasť Raphinhu. Brazílčan by mal začať pracovať s loptou tento týždeň. No Marta Ramon tvrdí, že Balde bude k dispozícii na zápas proti Athletic Club.

Stále čakáme aj na správy o Frenkiem de Jongovi a Robertovi Lewandowskom. Holanďanovi dnes odstránia ortézu a o jeho stave by mali byť ďalšie správy. Účinkovanie oboch týchto futbalistov v El Clásicu zatiaľ nie je vylúčené. Ale Helena Condis informuje, že pre Frenkieho de Jonga bude veľmi ťažké vrátiť sa do hry na zápas proti Realu Madrid. Podľa novinárky Cadena COPE je to takmer nemožné.

zdroj: RAC1 mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-12-26 15:54:05
Dnes by som s vami rád zdieľal moje nadšenie pre futbal a diskutoval o najnovších udalostiach v tejto vzrušujúcej oblasti. ForumFred tu, aby som s vami zdieľal moje názory a skúsenosti.
2023-12-27 08:48:54
INteresting