Dnes sa v športovom centre Las Rozas konalo stretnutie trénerov Primera a Segunda División. Podľa správ médií sa na stretnutí zdôraznilo niekoľko dôležitých otázok, ako napríklad inštruktáže pre prepustených trénerov a nedostatok rešpektu voči trénerom zo strany rozhodcov.

"Rozhodcovia nerešpektujú trénerov," povedal podľa denníka Marca tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti počas dnešného stretnutia trénerov v Las Rozas. Talian vysvetlil, že rozhodnutia rozhodcov sa trénerov dotýkajú viac ako kedykoľvek predtým, keďže sú to oni, kto má v rukách svoju prácu a sú to oni, kto znáša dôsledky nesprávneho rozhodnutia rozhodcov. Z tohto dôvodu zdôraznil, že tréneri sú prví, ktorí si zaslúžia rešpekt. Ancelotti už po odchode zo stretnutia vyjadril svoje pocity a odpovedal novinárom: "Je to neporiadok."

Následne sa slova ujal Quique Setién, ktorý otvoril otázku nevyplatenia odstupného prepusteným trénerom, na čo nadviazal Álvaro Cervera, ktorý sa tiež stretáva s týmto problémom. Výsledkom rozhovoru bolo spoločné stanovisko, že by sa mal klásť väčší dôraz na rýchlejšie vyplácanie odstupného prepusteným trénerom. Setien mal tiež povedať, že tréneri sú považovaní za "najslabší článok".

Ďalším návrhom, ktorý vznikol ako výsledok týchto sťažností, bola myšlienka stanoviť hodnotu charakteru trénera alebo stanoviť minimálny plat v Primera División a Segunda División.

Vystúpil aj Xavi, ktorý podľa denníka Marca napriek tomu, že priznal, že na stretnutie prišiel, aby poukázal na príliš veľa tlačových konferencií trénerov, bol pobúrený, keď sa dozvedel o situácii svojich kolegov. Xavi žiadal o jednotu, aby tréneri nemali problémy s výplatami, keď zostanú bez tímu.

Katalánsky denník Sport zase uvádza, že tréner Barçy dokonca navrhol usporiadať spoločnú tlačovú konferenciu, na ktorej by zverejnili nespokojnosť trénerov a požadovali, aby tímy, ktoré si neplnia svoje zmluvné záväzky voči trénerom, nemohli súťažiť.

zdroj: marca.com
foto: twitter/real madrid

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.