Bývalý kapitán Barcelony a futbalová legenda Lionel Messi bol nedávno vyhlásený za športovca roka 2023 podľa časopisu TIME.

Bývalý kapitán FC Barcelona zažil v uplynulých 12 mesiacoch úžasné obdobie - od triumfu na Majstrovstvách sveta s Argentínou v decembri minulého roka až po zisk ďalšej Zlatej lopty - celkovo ôsmej - pred necelými dvoma mesiacmi. K jeho osobnému úspechu sa teraz pridalo aj to, že Messi bol časopisom TIME vyhlásený za športovca roka.

Messi poskytol TIME po korunovácii za Športovca roka 2023 rozhovor, počas ktorého hovoril o svojom letnom prestupe do Interu Miami. Keď mu na konci minulej sezóny vypršala zmluva s PSG, argentínska ikona bola intenzívne spájaná s návratom do Barcelony, a to dva roky po tom, ako bol z klubu nútený odísť kvôli ekonomickým okolnostiam.

Leo spolu s rodinou preskúmal všetky možnosti, ale nakoniec sa mu nepodarilo vrátiť na Camp Nou a osemnásobný držiteľ Zlatej lopty podpísal zmluvu s klubom MLS. Messi v rozhovore povedal, že návrat do Barcelony bol vždy jeho prvou možnosťou, pričom potvrdil, že mal lukratívne ponuky aj zo Saudskej Arábie.

"Pravdou je, že našťastie som mal na stole viacero zaujímavých možností a musel som ich analyzovať a premyslieť, dokonca zvážiť s rodinou, kým som urobil konečné rozhodnutie prísť do Miami," povedal Messi pre TIME. "Mojou prvou možnosťou bol návrat do Barcelony, ale to nebolo možné. Pokúšal som sa o návrat, no nepodarilo sa to," potvrdil.

"Bola to Saudská Arábia alebo MLS a obe možnosti sa mi zdali veľmi zaujímavé," dodal víťaz MS 2022, keď už návrat do Barcelony nebol na stole.

Aj keď sa návrat nakoniec nepodaril, Katalánci podľa dostupných informácií pracujú na zápase na počesť svojho bývalého kapitána, ktorý sa uskutoční po dokončení rekonštrukcie Spotify Camp Nou.

zdroj: time
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2023-12-05 18:05:46
falošné slzy -- mal načas predĺžiť zmluvu, nemal ju nechať vypršať a dostať barcu do situácie, že odchádzal ako voľný hráč bez jediného eura pre svoj materský klub --
2023-12-05 18:10:05
Tak ja neviem, ako je to pri predlzovani, ale pisalo sa, ze novy kontrakt by nemohol byt o viac nez 50 percent nizsie, nez ten predchadzajuci a ani to udajne nebolo unosne. Lenze kde je pravda sa my nedozvieme.