falošné slzy -- mal načas predĺžiť zmluvu, nemal ju nechať vypršať a dostať barcu do situácie, že odchádzal ako voľný hráč bez jediného eura pre svoj materský klub --
Tak ja neviem, ako je to pri predlzovani, ale pisalo sa, ze novy kontrakt by nemohol byt o viac nez 50 percent nizsie, nez ten predchadzajuci a ani to udajne nebolo unosne. Lenze kde je pravda sa my nedozvieme.
No, jestli se nepletu, tak smlouvu nechal vyprset a tim padem musel byt zaregistrovany jako kovy hrac a to uz neslo .... kdyby neotalel, tak by se to vsechno nemuselo stat ...
Keby sa skutocne moc chcel vratit mohol zobrat plat na urovni spanielskej minimalnej mzdy ked to prezeniem a nemusel sa bat ze by ho nezaregistrovali. Ale ocividne sa nechcel tak "uskromnit".
alebo mohol platit barcelone za to, ze tu moze hrat. Messi v Miami zaraba neskutocne a zasluzene peniaze. plni stadiony, listky sa predavaju za stovky dolarov a ludia z neho saleju. neviem ci mu ponukla barcelona zmluvu a ak ano aku dobru, ale messi vzdy zarabal peniaze klubu nehovoriac o vykonoch.
tu by mal neustaly stres, kritiku a kazdy neuspech by isiel na jeho plecia.
s vedenim je to tu asi tak, ze ked sa ktorehosi clena pytali, na hostovanie Messiho z Miami, tak odpovedal, ze o tom ani nehovoria :D
Laportove vyhybave odpovede ked sa ho pytali na Messiho takisto svedcia o ochote klubu ho angazovat.
moj dojem je, ze klub neurobil dost. a keby tu bol Messi, tak na montujic proti ateltiku nieje 37000 ci kolko bolo, ale bolo by plno a statistiky nasho najlepsieho utocnika by boli "trosku" ine
Messi sam povedal ze nechce cakat kym sa spravi pre neho priestor v platovom strope a nechcel aby prave kvoli nemu niekoho vyhnali z klubu. To znamena ze o hrani za symbolicke minimum ako to spravil napriklad Dani Alves asi ani neuvazoval. Ale ved ja mu to nezazlievam, vybral si peniaze ale nech nehovori ako moc sa tu snazil prist. Pri jeho peniazoch co zarobil za celu karieru by nepocitil ani keby on platil za to ze tu moze hrat. Najlepsie pre klub a pre neho by bolo keby prestupil v roku 2020 ked sam chcel odist do City a City za neho nukalo hracov a velke peniaze.
vy mate chlapci asi velky problem s chapanim textu, alebo kratku pamat. Messi si chcel znizit plat na sumu aku by to slo ale pravidla ligy to nedevoluju. Proste Laporta vsetkych oklamal. Vsetko bolo ok, vsetko pripravene, Messi leti do Barcelony podpisat zmluvu a ked vystupi z lietadla zrazu to nejde. Ale vy verite ze je to chyba a nenazranost Messiho :)
Ja sa Messimu ani necudujem ze nechcel cakat. Ty by si veril cloveku ktory ta uz raz slusne oklamal a zmenil zivot celej rodine zo dna na den? Ja sa vobec cudujem Messimu ze s nim vobec komunikoval.
To nie necudujem sa. Ked sa nechcel po tych rokoch zarobenych milionov uskromnit tak jasne ze by som ani ja neriskoval ze na konci augusta zistim ze nemozem hrat. Ale co nechapem ze s jeho formou este nepokracoval v europe a vpodstate ukoncil klubovu karieru zasitim sa v USA. Ja som jeho obrovsky fanusik, pozeravam kazdy jeho zapas aj v noci ked hra Argentina ked sa da ale to co dorobil s poslednymi rokmi kariery je pre mna dost smutne.
Kazdy ma pravo na vlastny nazor, no verit, ze to vlastne bola Leova chyba a nie prazdne sluby pana Laportu a spol., je riadne... Ponukol niekto Messimu adekvatne podmienky na podpísanie novej zmluvy pred vyprsanim tej starej? Alebo mal jednoducho suhlasit s hocicim, co mu pan Laporta dal na stol? Ten potkan bol zvoleny len a len na zaklade slubu, ze udrzi Lea v Barcelone. A spravil pre to maximum? To asi tazko. Je to uz ale minulost, nema zmysel sa tu natahovat kvoli tomu.
a ešte čosi: tvoja reakcia je taká hlúpa, že nestojí za odpoveď (fico mi akurát tak dvíha krvný tlak, vždy, keď sa zjaví na obrazovke) -- píšem tým, čo premýšľajú. kam smeruje futbal? od desaťtisícových platov po stámiliónové -- a pritom futbal je stále rovnaký, taký, aké má osobnosti -- na zaplakanie sú mi futbalisti so stámiliionmi na kontách, ktorí radšej idú tam, kde im dajú pätnásť milionov, a nie tam, kde trinásť -- a kašlú na klub, ktorý ich vychoval, hoci aj barca, ktorej fandím, kde majú prajných a odborných divákov, kde ich majú radi -- nakoniec to dopadne tak, že najlepší z celého sveta budú hrať pred oturbovanými zazobanými šejkmi v saudskej arábii, kde je peňazí najviac -- tryskajú zo zeme, a tu, kde futbalu rozumieme, kde má táto hra tradície, sa budeme pozerať na hráčov druhej a tretej kategórie -- už sa tak deje, však, ronaldo? vybral si azda messi (po psg) klub, ktorý vo futbale čosi znamená, ktorý hrá svetový futbal? na miami? na bože...
nikto na neho neblije, ale fakty sú také, aké sú -- mohol zmluvu podpísať, nepodpísal, stal sa voľným hráčom a barca, ktorá mohla dostať miliony, nedostala nič --čo mu bránilo hraťza barcu ďalej? pravda, laporta je laporta, škoda reči
rambla Celé tvoje komentáre sú pretkané závisťou , to závidíš len Messimu alebo všetkým futbalistom?Tvrdíš "hoci aj barca, ktorej fandím, kde majú prajných a odborných divákov, kde ich majú radi ",tak na tejto stránke tieto kritéria spĺňa ani nie polovica prispievajúcich.
aj tí, čo kritizujú, môžu byť dobrí a verní fanúšikovia -- messiho som miloval, bol to futbalový génius, aký sa rodí raz za storočie -- a preto sa mi nepáčilo, ako odchádzal -- chýba... a závisť? mrzí ma, že futbal sa čoraz viac stáva vecou nie lásky, zanietenia, ale peňazí... ale teba taký život zrejme baví - úprimná sústrasť, keby ti to raz došlo, ako že nedôjde, pohcopíš
Rambla, na jednu vec ti odpoviem. Velky futbalisti zarabaju take peniaze, o ktorych moze vacsina z nas len snivat. Je to fer? O tom by sa dalo polemizovat, a ver mi, debata by nemala konca kraja. No o to tu teraz nejde. Realita je taka, ze naozaj zarabaju ovela viac nez 90% z nas, a ze Leo bol uz pred odchodom povazovany za najlepsieho. Nikto, ani jeden normalny clovek na svete, by nechcel dostavat len minimalnu ciastku toho, co by si zasluzil dostavat ako najlepsi z najlepsich v tom, co robi. Financna odmena musi proste vzdy odzrkadlovat schopnosti danej osoby. Takze si vieme predstavit, aku neprimeranu ponuku Leo dostal od vedenia v case, ked mu mala skoncit zmluva. Inak by ju nebol odmietol. Ved sa potom sam ponukol, ze si znizi zarobok o 50%(?), len uz bolo neskoro. To podstatne: A- Podla tychto faktov je jasne, ze ponuka, ktoru dostal pred vyprsanim zmluvy, nech bola akakolvek, nemohla predstavovat ani tych 50%, ktore on sam potom navrhol. To je zdravy rozum a logika. B- Laporta vyhral volby vdaka slubom, ze len on dokaze udrzat Lea v Barçe, a ten potkan urobil asi take "maximum" aby Leo zostal, ze mu neponukol ani len polku platu, ktory dovtedy zarabal. O to tu ide, a nie o to, ci by futbalisti mali alebo nemali menej zarabat.
je som zažil futbal, ktorý sa hral za oveľa menšie peniaze ako dnes, a bol vynikajúci -- tvrdím, že peniaze pokazia všetko, kde sa stanú rozhodujúcim faktorom -- messimu nezávidím, naozaj by to mal byť -- ak sa už platí -- najlepšie plateným futbalistom -- ale, preboha, je normálne, ak cena futbalistu je miliarda! dolárov? nie je na tom niečo choré? veď je to šport! a to už ani nespomínam starých grékov... a čo vzťah ku klubu, ku krajine, k divákom, k fanúšikom... prečo ide futbalistovi o rozdiel povedzme dvadsať milionov za rok, keď má na účtoch päťsto, šesťsto milionov? miliony oveľa užitočnejších ľudí ako sú futbalisti -- vedci, lekári, konštrktéri -- zarábajú zlomok toho, čo futbalisti, hokejisti v nhl, basketbalisti -- čo zostane po jedných, čo po druhých? na jednej strane výsledky trvalé, na druhej chvíľkové potešenie -- vôbec im nezávidím, ani neviem, čo by som s toľkými peniazmi robil -- mne stačia knihy, rodina, priatelia, dobrý rum a whisky či malokarpatské víno
Dobre, že to nevyšlo, nech už sú dôvody akékoľvek. Videli sme posledné roky, že spojenie Leo a Barca, to už proste nebolo ono. Hlavne kvôli tomu, že zvyšok tímu nebol schopný hrať, keď tam bol Leo. Nejak ich to zväzovalo či blokovalo.
tu by mal neustaly stres, kritiku a kazdy neuspech by isiel na jeho plecia.
s vedenim je to tu asi tak, ze ked sa ktorehosi clena pytali, na hostovanie Messiho z Miami, tak odpovedal, ze o tom ani nehovoria :D
Laportove vyhybave odpovede ked sa ho pytali na Messiho takisto svedcia o ochote klubu ho angazovat.
moj dojem je, ze klub neurobil dost. a keby tu bol Messi, tak na montujic proti ateltiku nieje 37000 ci kolko bolo, ale bolo by plno a statistiky nasho najlepsieho utocnika by boli "trosku" ine