Raphinha stále nedokáže rozptýliť pochybnosti v Barcelone o svojej osobe a nedávny zápas proti Girone mu v tom určite nepomôže. Preto môže byť Brazílčanova budúcnosť otázna a podľa Alberta Masnou z katalánskeho denníka Sport sa o jeho služby zaujíma Manchester United.

Podľa novinára sa totiž Červení diabli chcú zbaviť Jadona Sancha a vedia, že v súčasnosti za neho nikto nedá také peniaze, aby dokázal vykompenzovať výdavky na Angličana vo výške 85 miliónov eur. 23-ročného hráča momentálne tréner Ten Hag vyradil z tímu. Konflikt medzi trénerom a Sanchom viedol k tomu, že Holanďan požiadal Manchester, aby hráčovi našiel nový klub. Angličan strávil v tejto sezóne na ihrisku iba 76 minút. Sklamaním pre neho bola aj uplynulá sezóna, v ktorej v 41 vystúpeniach strelil 7 gólov a zaznamenal 3 asistencie.

Preto mala prísť ponuka pre Barcelonu na výmenu za Raphinhu. Brazílčan stál Blaugranas aj veľa peňazí, ale pochybnosti o sebe nedokáže rozptýliť. Predchádzajúca sezóna nebola zlá, ale v tej aktuálnej sa od neho očakával krok vpred, čo sa mu zatiaľ nepodarilo urobiť. Samozrejme, Rafinha vynechal 6 zápasov kvôli zraneniu, ale v kľúčových momentoch musí urobiť väčší rozdiel. V súboji proti Portu sa mu nedalo uprieť nasadenie, ale pri zakončovaní akcií bol mimoriadne nepresný.

Potom si v konfrontácii s Atléticom počínal veľmi dobre a zaznamenal asistenciu, čo zvýšilo očakávania. Napriek tomu v stretnutí s Gironou sklamal, a to aj napriek asistencii pri góle Roberta Lewandowskeho. Jeden úplne dobrý zápas z troch kľúčových duelov nestačí na to, aby sme 26-ročnému hráčovi mohli plne dôverovať.

Podľa denníka Sport však Barcelona dúfa, že Rafinha nakoniec exploduje a Xavi krídelníkovi verí. Preto sa nezdá pravdepodobné, že by klub súhlasil s návrhom United, najmä keď samotný Brazílčan nechce odísť. Debata o možnom predaji Raphinhu by sa však mohla vrátiť v lete, najmä preto, že Barça potrebuje peniaze. V tejto záležitosti bude dôležitý názor Deca, ktorý je napokon bývalým agentom krídelníka.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
kluc Premium
2023-12-11 15:56:25
Raphinhovi ešte dat pol roka a keď sa nerozbehne tak bohužiaľ.
V zápasoch však vyzerá ze skôr či neskôr bude strieľať góly
2023-12-11 16:06:01
kazdy bude lepsi ako Raphinha, ten je parodia na kridelnika, nema sebavedomie a ani hru 1 na 1. Sedel by mu akykolvek klub, kde sa hra na brejky, vobec to nie je tvorca hry a nema ani individualne schopnosti. Dembele bol 5x lepsi aj keby hral len s 1 nohou, pustili sme darmozraca prec, no nahradu sme nemali.