Káder Barcelony potrebuje posilniť v zimnom prestupovom období, ale v tomto období nebude schopné doplniť mužstvo do väčšej hĺbky, predovšetkým vzhľadom na finančné obmedzenia.

Podpísať hráčov v lete by však nemalo byť také ťažké, keďže Barcelona si je istá, že má priestor vo svojom mzdovom rozpočte. Pomôcť by mohol aj odchod niektorých hráčov, keďže Marcos Alonso a Sergi Roberto sa v júni stanú voľnými hráčmi. Jedným z prvých postov, ktoré chce Barça posilniť, je stred poľa. Napriek tomu, že Xavi má k dispozícii jednu z najsilnejších záložných formácií na svete, požiadal vedenie, aby priviedlo záložníka, pretože zranenie čo i len jedného z nich spôsobuje, že mužstvu chýbajú hráči.

Katalánci preto zvažujú niekoľko hráčov, ktorých majú v hľadáčiku, vrátane troch zo Serie A, ktorým v júni končia zmluvy, ako uvádza katalánsky denník Mundo Deportivo. Sú to Piotr Zielinski, Adrien Rabiot a Marten de Roon.

Zielinski | Neapol

Zielinski, ktorý je z tejto trojice zapadá najlepšie, hráva za Neapol ako ofenzívny stredopoliar a v minulej sezóne bol kľúčovou súčasťou jeho víťazného ťaženia za titulom, keď v 37 zápasoch strelil 3 góly a pridal 8 asistencií. Poľský internacionál vynechal v posledných troch sezónach spolu len 11 zápasov pre zranenie a vo svojich 29 rokoch je v najlepšom futbalovom veku. V Xaviho vysnívanom štvorčlennom strede poľa by sa dokonale hodil na ľavé krídlo.

Rabiot | Juventus

Barcelona Rabiota pozná až priveľmi dobre a v minulosti s ním bola viackrát spájaná, vrátane minulého leta. Francúzsky internacionál má v tejto sezóne na konte 2 góly a 3 asistencie za Juventus v Serii A v 15 vystúpeniach. Hoci je Rabiot solídny box-to-box záložník, zďaleka nie je štýlovo vhodný pre Barcelonu.

De Roon | Atalanta

Najstarší z tejto trojice, De Roon, je pivotom základnej zostavy v Atalante. Je stálicou aj v holandskom národnom tíme, kde hrá po boku Frenkieho de Jonga na poste dvojitého pivota. A hoci je Holanďan výborný obranca, má rovnaké obmedzenia ako Oriol Romeu. Zďaleka nie je odolný voči presingu a nedokáže postupovať s loptou pomedzi línie.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-12-24 08:10:09
Ja by som nezakopol ani o jedného z tychto troch
2023-12-24 10:11:26
ani jeden z nich tim nikam neposunir