João Cancelo síce prišiel len na hosťovanie, ale pozíciu pravého obrancu si v Barcelone osvojil. Pred jeho príchodom však Katalánci skúšali šťastie s mnohými hráčmi z celého sveta, ale bez úspechu.

Nelson Semedo bol len jedným z nespočetných pokusov Barcelony zaplniť prázdne miesto na poste pravého obrancu. Portugalský zadák prišiel do metropoly Katalánska v roku 2017 za 35,7 milióna eur a v klube zostal až do svojho odchodu v roku 2020. Bývalý obranca Barcelony začiatkom tohto týždňa poskytol rozhovor pre Sky Sports, v ktorom sa venoval konkrétnym témam okolo svojho pôsobenia v Španielsku.

Najprv začal tým, čo bolo jedným z vrcholov jeho pôsobenia v Barcelone - hrať po boku Lionela Messiho a byť priamym svedkom jeho geniality: "Bolo to jednoduché. Stačilo mu prihrať loptu a bežať. Nezáleží na tom, ako ďaleko ste na ihrisku, on vám loptu prihrá, akoby ju podával rukou," povedal o argentínskom talismanovi.

Semedo bol potom požiadaný, aby si vybral medzi La Ligou a Premier League, čo je debata, ktorá prebieha už dlho: "Premier League. Pretože je to najlepšia liga na svete. Pretože je to súťaživá liga, prostredie a fanúšikovia, je to zmes viacerých vecí, ktoré ju odlišujú od ostatných líg," povedal a zaujal jasné stanovisko k svojej preferencii.

Na záver sa portugalský obranca vrátil do čias, keď pôsobil v Barcelone, a podrobne opísal, aké to bolo byť súčasťou jednej z najväčších futbalových inštitúcií na svete: "Bolo to krásne. Barcelona je možno najlepší klub na svete, to si povedzme, ale hráte proti menším klubom a fanúšikovia sú na všetkých štadiónoch dobrí. S Barcelonou som veľa neprehral, ale tu som vlastne vyhral proti United, City a možno aj Liverpoolu," dodal.

zdroj: Sky Sports
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.