Všetci radi zostavujeme najlepšiu jedenástku sezóny alebo jedenástku všetkých čias. Aj La Liga sa pokúsila zostaviť najlepšiu základnú zostavu FC Barcelona.. Jedenástka vyvolala isté kontroverzie.

V bránke Victor Valdés, v obrane Carles Puyol, Rafa Márquez, Gerard Piqué a Jordi Alba, pred nimi Xavi, Busquets a Iniesta a v útoku Leo Messi, Luis Suárez a nie Neymar, a Ronaldinho - to je najlepšia jedenástka FC Barcelona 21. storočia podľa oficiálneho účtu LaLigy na Twitteri.

Kontroverziu vyvolávajú tri posty: Po prvé, mnohí fanúšikovia by vymenili Rafu Márqueza za Daniho Alvesa. Tu možno vysledovať aj snahu La Ligy dištancovať sa od Brazílčana obvineného zo znásilnenia. Po druhé, diskutuje sa aj o tom, či by mal byť medzi žrďami Marc-André ter Stegen alebo možno Victor Valdés. Posledná pochybnosť sa týka ľavého krídla: mal by to byť Ronaldinho alebo Neymar, ktorý je na tom číselne a z hľadiska trofejí oveľa lepšie ako jeho starší krajan, ale práve "Ronnie" je oveľa ikonickejšou a populárnejšou postavou.

zdroj: la liga
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
tunno Premium
2024-01-18 17:41:43
Bez Daniho? Neblaznime.
2024-01-18 17:49:35
Vymeniť Rafu za Daniho a je to OK.