25. mája minulého roka Gerard Romero prezradil mená siedmich hráčov, ktorí sú na prestupovom zozname FC Barcelona, pokiaľ ide o posilnenie pozície defenzívneho záložníka. Voľba nakoniec padla na Oriola Romeua, hoci sa spomínal aj 18-ročný Arthur Vermeeren z Antverp, ktorého teraz získalo Atlético Madrid.

Podľa správ médií na čele s Fabriziom Romanom sa Atlético Madrid ústne dohodlo s Royal Antverpy na prestupe Arthura Vermeerena. Los Colchoneros zaplatia za stredopoliara fixnú sumu 22 miliónov eur plus bonusy, po ktorých suma presiahne 25 miliónov eur. Očakáva sa, že Belgičan príde do Madridu už teraz. Potvrdzujú to aj belgické médiá, ktoré píšu o sume 27 miliónov eur.

Vermeereen mal byť jedným z hlavných cieľov Barcelony v rámci jej novej stratégie, ktorá spočíva v príchode mladých futbalistov ešte pred tým, ako ich talent naplno prepukne. Podľa Mundo Deportivo mala Barça rokovať s Royal Antverpy o prestupe. Medzitým osud spojil oba kluby v skupine Ligy majstrov, pričom Vermeeren strelil gól Barcelony v poslednom zápase skupinovej fázy.

Nakoniec Atlético predbehlo Barçu, hoci pravdepodobne išlo opäť o peniaze. Zdá sa tiež, že Blaugranas sa teraz sústredia na príchod Lucasa Bergvalla.

zdroj: fabrizio romano, matteo morretto
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-01-24 09:11:50
Chyba nam DMko. Take ho najdeme. Chce ist ku nam, stoji tretinu toho co bude stat o dva roky. Ale nekupime ho a radsej pojdeme po dalsom CMku, za ktore chceme dat plus minus podobnu sumu. A potom budeme v lete aktivovat uz neviem ktoru financnu paku v poradi a za to nove DM, ktore fakt potrebujeme dame aspon 50 mega. To mi nevychadza.