Prehra s Athletic Club znamenala bolestivú ranu pre Barcelonu, ktorá stratila šancu na ďalšiu trofej. Médiá načrtávajú, ako reagovalo vedenie Blaugranas na čele s Joanom Laportom na vyradenie tímu z Kráľovského pohára.

Javi Miguel z madridského AS uvádza, že prezident bol veľmi nahnevaný a tentoraz nešiel do šatne, aby sa prihovoril tímu. Novinár poukazuje na to, že situácia sa líšila napríklad od prehry v Superpohári 2022, keď Laporta mužstvu zablahoželal k úsiliu. Podľa Miguela je to jasný príznak zhoršenia vzťahov, že prezident je čoraz netrpezlivejší a tréner mu na oplátku posiela zvláštne lakonické odkazy. Ďalším bodom je, že keď Laporta predtým odišiel do šatne, niektorí novinári vytvorili naratív, že to predstavuje nedostatok dôvery v trénera.

Trochu iný pohľad na vec poskytujú Adria Albets z Cadena SER a Gabriel Sans z katalánskeho denníka Mundo Deportivo. Podľa prvého z nich bol Laporta pred šatňou na San Mamés, aby utešil a podporil Xaviho a tím. Prezident vraj prejavoval mimoriadnu náklonnosť mladým hráčom, na ktorých bol hrdý. Albets dokonca uvádza, že Lamine Yamal plakal a Laporta ho podporoval. Na druhej strane Sans uvádza, že vedenie Barcelony zostáva "veľmi pokojné", pretože videlo "konkurencieschopný tím". Barça "je stále v hre o dve trofeje" a "má káder na to, aby o ne bojovala". Novinári Mundo Deportivo Fernando Polo a Roger Torello píšu, že šéfovia klubu boli dokonca hrdí na obraz, ktorý mužstvo zanechalo.

Miguel tiež uvádza, že cestou späť do Barcelony mali všetci zachmúrené tváre, čo po prehre nie je prekvapujúce. Ani Xaviho 44. narodeniny sa neoslavovali. Dokonca aj novinár denníka AS, ktorý doteraz trénera skôr obhajoval, píše, že každým dňom sa zdá byť jasnejšie a jasnejšie, že dni tohto projektu sú spočítané. Ako vidno, médiá prezentujú veľmi rozdielne pohľady na hodnotenie situácie.

zdroj: as.com mundodeportivo.es cadena ser
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2024-01-25 12:55:39
Zmena trénera je jediné riešenie po tom všetkom. Xaviho som mal rád ako hráča, ale ako tréner nie je ešte schopný viesť mužstvo ako Barcelona.
2024-01-25 13:53:32
Uvarit steak z vody sa neda. Neviem co tu ludia cakaju. A iny trener by MOZNO vytazil o trosku viac. Ale o vela viac by to nebolo.

Barcelona NEMA PENIAZE. Nemaju na hracov. Ved sa tu vytiahli z akademie za posledne 2 roky 5-6 hraci z ktorich niektori uz su AJ hraci zakladnej 11. Gavi, Balde, pomaly Yamal... Teraz uz hral Cubarsi, Fort, dokonca AJ Guiu, v tazkych zapasoch, proti Betisu, proti Athleticu. To nie je Almeria. To su TOP teamy La Ligy.
Zraneny su Gavi AJ Raphinha. Araujo AJ Christensen hraju na hranici zdravia. Pedri kvoli zraneniam bez formy. Romeu co na Barcu vobec nema. V realite len Frenkie De Jong je extra trieda. Ma idealny vek, skusenosti, formu a zranenia ma len kratkodobe. Inak ten team nie je na takej urovni, ci uz zdravotne, ci uz skusenostami. Len na "papiery" to vyzera silne.

Si akoze myslime ze 16-18 rocny chlapci tu zacnu vyhravat tituly behom prveho roka? Je to process a tento rok proste treba ratat s tym ze nebude ziadna trofeje. Najlahsie sa dal dosiahnut Pohar. Na ostatne Ani mysliet netreba.

Treba skoncit v TOP4 a popri tom by mladici mali nabrat skusenosti. To je vsetko co sa da tento rocnik a mozno AJ na buduci cakat.

Trener to nezmeni.