Ansu Fati je momentálne na hosťovaní v Brightone, kde trénuje pod vedením De Zerbiho. Nanešťastie, podobne ako v Barcelone, mladého Španiela trápia zranenia, ktoré brzdia jeho rozvoj. Fati sa práve vracia do tréningového procesu po deväťtýždňovej prestávke spôsobenej svalovým zranením lýtka. Tréner dúfa, že krídelník bude k dispozícii v najbližších dvoch týždňoch.

Naposledy sme mohli Ansu Fatiho vidieť na ihrisku 25. novembra minulého roka v súboji Brightonu proti Nottinghamu Forest. Španiel, ktorý po nevydarenom začiatku sezóny začínal chytať dobrú formu, opäť opustil ihrisko so zranením. Netrvalo dlho a začali sa objavovať znepokojujúce správy o možnej dlhšej pauze a krátko nato De Zerbi potvrdil, že krídelník nebude k dispozícii tri mesiace.

Na tlačovej konferencii pred zajtrajším zápasom s Lutonom však tréner Čajok potvrdil, že Fatiho rekonvalescencia prebieha dobre. Futbalista sa vrátil k tréningu s tímom a mal by byť k dispozícii do dvoch týždňov: "Dúfajme, že to bude o týždeň, ale možno bude potrebovať ďalšie dva týždne. Momentálne máme 15 alebo 16 hráčov a potrebujeme ich viac. Ansu Fati je iný hráč, potrebujeme jeho kvality, jeho vlastnosti," povedal Talian.

V tejto sezóne strelil v 17 zápasoch 4 góly a zaznamenal 1 asistenciu. Jeho rastúcu úlohu v tíme zastavilo zranenie, ktoré si privodil v zápase proti Nottinghamu Forest. Ak Fati opäť nadobudne dobrú formu a vyhnú sa mu zranenia, mohol by byť dôležitou postavou pri návrate do Barcelony vzhľadom na veľmi mladý vek Yamala a nestabilnú formu Ferrana Torresa. V opačnom prípade sa Barcelona môže rozhodnúť rozlúčiť sa s talentovaným krídelníkom natrvalo vzhľadom na komplikovanú finančnú situáciu, v ktorej sa klub nachádza, a prípadné trvalé zazmluvnenie oboch Joãos, čo bude určite komplikovaná operácia.

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2024-01-30 04:12:34
moj vysnivany utok barcelony dajme tomu o 5 rokov je Yamal, Roque, Fati. snad sa mu to zdravie zlepsi
2024-01-30 12:24:15
Fatimu by som dal rok šancu,až potom rizhiodnúť.