Barcelona už oznámila, že sa odvolá proti trestu uloženému Vitorovi Roquemu v stretnutí s Alavésom. Najnovšie správy však naznačujú, že bude ťažké dúfať v zrušenie Brazílčanovej červenej karty.

Adria Albets z Cadena SER dnes informoval, že právne oddelenie Barcelony pripravuje námietky proti rozhodnutiu Juana Martíneza Munuera vylúčiť Vitora Roqueho z ihriska po tom, čo podľa jeho slov "bezohľadne kopol súperovho hráča do nohy". Na záberoch je však vidieť, ako hráč Barcelony stiahol nohu pred útočiacim súperom. Klub má do zajtra čas na predloženie svojich argumentov, ktoré musia poukazovať na jasnú chybu rozhodcu a na rozpor medzi verziou uvedenou v jeho správe a zábermi zo zápasu. Rozhodnutie sa prijme v stredu.

Albets však uvádza, že netreba počítať s tým, že karta bude zrušená. Výklad okolností hry je totiž výlučne v kompetencii rozhodcu a výbor jeho rozhodnutia ruší len zriedka. Najmä preto, že v tomto prípade skutočne došlo ku kontaktu medzi Vitorom Roquem a jeho súperom. Ak rozhodnutie Súťažného výboru nie je uspokojivé, Barça sa ešte môže odvolať na Odvolací výbor.

Je preto veľmi pravdepodobné, že Vitor Roque nebude môcť hrať proti Granade. Gerard Romero neskrýval svoj hnev z vylúčenia útočníka. Novinár priznal, že v utorok mal chuť zverejniť ďalší zvukový záznam, ktorý ukazuje "neuveriteľnú manipuláciu" pri určitom type akcií. "Uvidíme, či bude Cantalejo [šéf CTA; pozn. red.] taký pokojný, či nemá čo skrývať," priznal Romero.

zdroj: cadena ser
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
Revive Premium
2024-02-05 17:39:57
"bezohľadne kopol súperovho hráča do nohy". Haluz, ten rozhodca nemá kúsok chrbtice, a proste klame a zavádza. Hráč Alavesu išiel do sklzu a Roque sa mu snažil vyhnúť, a medzi tým ho škrkol do chrániča. Keby išlo o "bezohľadné kopnutie", tak by to vyzeralo zo záberu ináč. Plus to rozhodca ani nevidel, a šmahom ruky vytiahol žltú. A tá fotka, čo pridal hráč Alavesu, no nehnevajte sa na mňa, to keď je zranenie po ktorom, musí plakať na ihrisku, tak nech ide slečinka robiť balet.
2024-02-05 19:38:25
Ja dúfam ze mu to nezrušia. Obetujem jeden zápas bez roqueho za tu audio nahrávku co by pustil von Romero. Ak je skutočne taka kontroverzná, bola by škoda keby nebola zverejnená. Treba vytvárať tlak na rozhodcov. Na príklade realu vidíme ze to skutočne funguje.