Po nie príliš aktívnom zimnom prestupovom období FC Barcelona sa teraz športové riaditeľstvo pustilo do rokovaní o nových zmluvách s kľúčovými hráčmi. Katalánsky denník Sport dnes priblížil situáciu Frenkieho de Jonga a Ronlda Arauja.

Ako informoval Lluis Miguelsanz z denníka Sport, Deco už rieši zmluvy Frenkieho de Jonga a Ronalda Arauja. Klub má v úmysle urobiť krok vpred a predĺžiť s nimi zmluvy. Ako predbežný krok chce Barça poznať dostupnosť oboch futbalistov. Podľa novinára bude v prípade Arauja potrebné zvýšiť plat, aby sa zabránilo jeho odchodu. Ak nedôjde k dohode, v lete by sa mohol uskutočniť miliónový prestup Uruguajčana.

Čo sa týka Frenkieho de Jonga, Barça ho oslovila, aby s ním rokovala o predĺžení zmluvy, no hráčovo okolie zatiaľ diskusiu odmietlo. Barça však už nemôže ďalej čakať. Deco chce vyriešiť de Jongovu budúcnosť do konca sezóny, a ak sa mu to nepodarí, mohla by nastať interná debata o tom, čo s Holanďanom urobiť. De Jong je považovaný za kľúčového futbalistu, ale ak nepredĺži zmluvu, nemožno vylúčiť žiadny scenár.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
8JK8 Premium
2024-02-06 17:47:52
Pokiaľ by FDJ nechcel predĺžiť boli by ste za jeho predaj ? Zmluvu má do roku 2026 Pokiaľ sa nemyslím...
2024-02-06 17:50:10
Práveže títo dvaja sú kostrou tímu. V nedávnom rozhovore Deco vravel, že ak sa bude predávať, tak sa posnažia vyhnúť kostre tímu ...

Araujo má zmluvu do 2026, takže aj v prípade že by sa s ním nepredlžilo do leta, tak nie sme nútený pristúpiť k jeho predaju, hoc uznávam, že Araujo si zvýšenie platu zaslúži, keďže Kounde ma skoro 2x toľko čo on ...
De Jong má tak isto zmluvu do 2026. Ak už by sa mal predlžovať de Jong, tak len kvôli zníženiu platu. Toto sa už dlho odsúva. Má poriadne prestrelený plat a neznížil si ho už vyše 2 roky. Ak sa nemýlim má 37 mega v hrubom za sezónu ... o 10 mega viac ako Lewa a to už aj Lewa ma trochu priveľký plat. Nastal čas znova ukázať Frenkie ako rád máš Barcu. Kľudne predlžiť na dlhšie, ale nižší plat poprosím.