Počas svojej krátkej trénerskej kariéry dokázal Xavi zmeniť situáciu viacerých hráčov k lepšiemu. Jedným z takýchto mien, ktoré v polovici sezóny urobilo na Barcelonu ohromujúci dojem, bol Pierre-Emerick Aubameyang.

Len v 17 vystúpeniach za klub v sezóne 2021/22 útočník nastrieľal 11 gólov a pomohol tímu skončiť na druhom mieste po hroznom začiatku sezóny. V dnešnom rozhovore s Gerardom Romerom v relácii Jijantes gabonský útočník odhalil, že dôvodom jeho krátkeho pôsobenia v Barcelone bola neistá finančná situácia klubu, a dodal, že by v katalánskej metropole rád strávil viac rokov.

"Dôvodom môjho odchodu z Barçy boli finančné problémy klubu. Bol som jedným z mála hráčov, ktorých mohol klub predať. Nebyť týchto problémov, myslím si, že som mohol zostať ešte mnoho rokov."

"Na Barcelone mám rád všetko, klub, mesto, fanúšikov. Za tých pár mesiacov som naozaj cítil náklonnosť všetkých."

"Nemám Barçe čo vyčítať, taký je život. Strávil som tam málo času, ale najdôležitejšie sú pekné spomienky, ktoré mi zostali."

"V lete som sa chcel vrátiť, ale kvôli ťažkej ekonomickej situácii klubu sa to nepodarilo."

"Sezóna sa pre Barçu ešte neskončila. Stále je tu La Liga a Liga majstrov. Mužstvo trpí, ale musí dať do toho všetko, aby niečo vyhralo. Xavi je skvelý človek, musíme mu dôverovať."

"Klopp vám dá všetko, energiu, vyhral veľké tituly, je to dobrý tréner. Ak je šanca pre Barçu, je to dobrá voľba, v Dortmunde som sa s ním cítil veľmi dobre. Bolo by neuveriteľné, keby mohol prísť."

zdroj: Jijantes
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-02-07 18:28:58
Veľká škoda ho - sympoš,ešte aj teraz by bodol.