Katalánci včera na domácej pôde vybuchli aj s trápiacou Granadou, ktorá dokázala streliť až 3 góly. Ešte že máme Yamala, ktorý mužstvu zachránil bod. Poďme na známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 4,6

Pochopiteľne bol neohrabaný po štvormesačnej pauze, ale to nemôže ospravedlniť viaceré chyby, ktorých sa dopustil, vrátane toho, že niekoľkokrát laxne prihral loptu súperovi. Bol tiež nie úplne dobre postavený pri prvom a treťom góle Granady.

Koundé - 5,8

V úvodných minútach urobil niekoľko chýb, ale potom sa dostal do hry, prihrával do stredu poľa a podporoval Lamine Yamala na pravej strane. Pri druhom góle urobil hlúpu chybu, keď sa snažil zavrieť Paua Cubarsího, ktorý vyhral hlavičkový súboj a vytvoril priestor pre Uzuniho.

Cubarsí - 6,3

Opäť hral nad svoje pomery, pravú stranu obrany mal svojimi prihrávkami úplne pod kontrolou. Viackrát išiel na doraz, aby zabránil útokom súpera.

Iñigo Martínez - 6,1

Iñigo bol úžasný v držaní lopty, otváral ihrisko a bez problémov zakladal útoky napriek tlaku Granady. Mal trochu prsty v prvom góle, ale okrem toho predviedol solídny výkon.

Cancelo - 6,1

Pomohol otvoriť skóre skvelou individuálnou akciou, keď našiel Lamineho Yamala pri vzdialenejšej žrdi, ale mal problémy s Pellestrim a bol zle postavený aj pri prvom góle.

Gündoğan - 7,4

Gündoğan predviedol ďalší skvelý výkon, lietal stredom ihriska a s ľahkosťou prekonával pressing. Vytvoril vynikajúcu šancu pre Lewandowskeho, ktorá nebola využitá, ale nakoniec si pripísal asistenciu, ktorú si zaslúžil.

Christensen - 6,2

Pôsobivý výkon Christensena na poste pivota, ktorý hral na istotu. Využil svoju silu na podržanie lopty a potenciálne zabránil gólu, keď sa vrhol do strely.

De Jong - 6

Tak ako je De Jong neoddeliteľnou súčasťou držania lopty, najmä pri hre zozadu, jeho defenzívna pasivita sa stáva pre Barcelonu problémom. Počas zápasu bol prichytený pri sledovaní lopty namiesto toho, aby si postrážil Ricarda, ktorý nakoniec skóroval.

Yamal - 8,5

Najlepší útočník Barcelony v šiestom zápase za sebou, Yamal pracoval na pravom krídle ako skúsený profesionál. Skvelým pohybom strelil úvodný gól po skvelej akcii tímu. Neskôr zaznamenal aj úžasný presný zásah spoza šestnástky.

Lewandowski - 7

Nedal síce tutovku v úvode, odohral skutočne pôsobivý zápas. Neskôr si to vynahradil solídnym zakončením.

Pedri - 7

Viackrát sa vymanil z tlaku a vytvoril šance, vrátane tej pre Lewandowskeho v pokutovom území. Výborne zahral na poste ofenzívneho záložníka popri Gündoğanovi.

Náhradníci

67' Fermín - 6,3

Vniesol do stredu poľa potrebnú intenzitu, ktorá pomohla zmeniť tempo hry.

75' Raphinha - 6,2

bez komentára

89' Guiu - 6

bez komentára

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

10 komentáre
2024-02-12 14:24:19
Keby neviem výsledok. Tak podla hodnotení sme vyhrali. Zaujímavé
2024-02-12 14:39:09
Lewandovski ..odohral skutočne pôsobivý zápas...tak to jo .Vstřelil jeden gol ,kdy dostal hezkou nahrávku ,ale jinak to byla opět tragedie ,ztráty míče ,zbytečné držení a kličkování a neproměněná tutovka