Xavi pred časom oznámil svoje rozhodnutie opustiť klub na konci sezóny po domácej prehre 3:5 s Villarrealom. Odvtedy sa roztrhlo vrece s kandidátmi a pribudol ďalší: Luis Enrique, aktuálny tréner Paris Saint-Germain.

"Cítim sa veľmi dobre. Svoje rozhodnutie som urobil už dávno a je to oslobodzujúci pocit ho oznámiť. Myslím si, že počas mojich posledných štyroch mesiacov tu môžeme ešte odohrať dobrú sezónu," povedal o svojom rozhodnutí.

Barcelona teraz v klube hľadá nového trénera, v užšom výbere má niekoľko mien, medzi nimi aj Hansiho Flicka, Thomasa Tuchela a Roberta de Zerbiho, ktorých mená sa objavovali častejšie ako iné. Podľa Pol Ballusa, ktorý píše pre The Athletic, viaceré zdroje z Barçy uvádzajú meno Luisa Enriqueho vysoko na zozname kandidátov, ktorí by mohli nahradiť Xaviho. Samozrejme za predpokladu, že skončí na trénerskej stoličke PSG.

Zatiaľ však nedošlo k žiadnym kontaktom so žiadnym trénerom a časť dôvodov možno vysledovať zlým finančným stavom v klube. Taktiež sú si vedomí, že viaceré špičkové tímy v Európe budú hľadať zmenu na trénerskom poste. Na vrchole tohto zoznamu je aj Liverpool, ktorý sa pokúsi nájsť náhradu za Jürgena Kloppa.

Objaviť by sa mohli nájsť aj ďalšie tímy, ktoré by mohli na konci sezóny hľadať zmenu. Šéf Juventusu Massimiliano Allegri je pod tlakom fanúšikov, zatiaľ čo Eddie Howe sa momentálne nachádza na siedmom mieste v Premier League a tiež by mohol byť pod paľbou. To isté platí aj pre Mauricia Pochettina, ktorý je s Chelsea na 10. mieste, hoci dal jasne najavo, že nikdy nebude trénovať Barcelonu.

V ohrození je aj pôsobenie Thomasa Tuchela v Bayerne, keďže Bavori figurujú na druhom mieste Bundesligy a tiež majú za sebou prehry s Bayerom Leverkusen (3:0) a Laziom (1:0). Podobne, zatiaľ čo PSG vedie Ligue 1 pomerne pohodlne, s 11-bodovým odstupom od druhého Nice, Lucho by mohol byť posudzovaný na základe svojich výsledkov v Lige majstrov a Barcelona by sa mohla veľmi rýchlo chopiť šance na jeho podpis.

zdroj: the athletic
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-02-16 07:55:28
Při představě angažování Mauricia Pochettina mě malinko polévá studený pot .... Zaplaťpánbůh že sám nechce ! Ani Tuchela bych nechtěl, de Zerbiho taky ne a o italech snad nikdo normální ani uvažovat nemůže ! Ani zadarmo !

Já vsázím na Laportův zdravý rozum a doufám že vybere dobře. Já celkem dobře hodnotím i působení Xaviho, ale letošní sezona je tak strašně nepovedená, že tady dál zůstat nemůže. A dokonce si ani nemyslim že vydrží do dubna.

Lucho by byla pecka, absolutní - ale myslím si, že tohle je tak z 95% jen přání. Za mě vede Hansi Flick .... pod ním byl Bayern na absolutním vrcholu a hrál lepší fotbal než za Pepka. A přijde mi i dost divný, že nepadlo jméno Joachim Löw, o kterém se dost uvažovalo před Xavim, resp. když končil Koeman.
2024-02-16 08:42:58
Prečo si myslíš, že luco by bol absolútnou peckou? Joachim Löw, ten nikdy v klube nepracoval, iba zo super hviezdami v repre. Xaviho hodnotíš celkom pozitívne… De Zerbiho nechceš.. akurát súhlasím čo sa týka Mauricia
Vysvetlí prosím.. lebo toto zaváňa nejakým S/M