Katalánci dokázali poraziť Celtu Vigu na výjazde 1:2, ale so šťastím. Kým Xavi bol s výkonom tímu spokojný, hodnotenie hráčov poukazuje na niečo iné. Poďme sa pozrieť bližšie na známky pre jednotlivcov.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 6,5

S gólom toho veľa urobiť nemohol. Vo zvyšku zápasu si však počínal dostatočne dobre a bol spoľahlivý v rozohrávke lopty.

Koundé - 5,9

Urobil niekoľko hrubých chýb, najmä v prvom polčase, ale mužstvo našťastie nepykalo. Mal prsty aj v góle Celty. A jeho centre v ofenzíve neboli presné.

Araujo - 6,9

Solídnych 45 minút pre Arauja, ktorý niekoľkokrát skvele získal loptu. O prestávke však musel byť vystriedaný kvôli nepríjemným pocitom.

Cubarsí - 6,7

Slušný výkon Cubarsiho, ktorý sa výborne vymanil z tlaku, keď Barcelona mala problémy prevziať kontrolu nad zápasom.

Cancelo - 6,4

Cancelo bol v prvom polčase vynikajúcim útočníkom Barcelony, keď si na ľavom krídle našiel miesto pri Roqueovi. Nedokázal však nájsť finálnu prihrávku a veľa jeho pokusov zostalo bez odozvy.

De Jong - 6,9

V držaní lopty sa De Jong nezľakol a vymanil sa z tlaku, aby kontroloval tempo hry v strede poľa, ale nakoniec sa mu nič viac nepodarilo urobiť.

Christensen - 6,2

Christensen sa cítil pohodlne s loptou v nohách, ale mal problémy s jej sledovaním, najmä pri pokrývaní nabiehajúcich hráčov zo stredu poľa.

Pedri - 6,4

Pedri odohral nezvyčajne slabý zápas, Celta ho veľmi dobre zablokovala. Nedokázal si nájsť cestu cez jej stredový blok a nakoniec bol vystriedaný za Fermína Lópeza.

Yamal - 7,2

Dnes nadviazal na svoj gól proti Granade asistenciou, ale zďaleka nevyzeral najlepšie, keďže Mihailo Ristic ho na krídle dobre odstavil. Ale napriek tomu sa mu v nadstavenom času podarilo vybojovať penaltu, ktorá Barcelone priniesla víťazstvo.

Lewandowski - 7,8

V prvom polčase bol jednoznačne najlepším hráčom Barcelony, Lewandowski hrá v poslednom čase čoraz lepšie. Nielenže strelil góly hostí v zápase, ale tiež dobre prepojil stred poľa a útok. Mal šťastie, že jeho hrozná penalta mohla byť opakovaná a nakoniec premenená.

Roque - 5,5

Slabý zápas zo strany Roqueho, ktorý sa takmer nezapájal do žiadneho pohybu Barcelony.

Náhradníci

46' Iñigo Martínez - 6,4

Ďalší solídny výkon od Iñiga, ktorý bol dôvodom, prečo Barcelona dostala v druhom polčase len jeden gól. Ako vždy si pripísal niekoľko dôležitých zákrokov a s ľahkosťou prelamoval línie.

58' Gündoğan - 6,2

Podarilo sa mu vytvoriť niekoľko pološancí, ale nemal dostatok času ani priestoru na to, aby ovplyvnil hru tak, ako by sa očakávalo.

58' Raphinha - 6,2

Raphinha vyzeral na ľavom krídle úplne mimo hry, nedokázal vytvoriť ani jednu poriadnu prihrávku alebo dribling.

75' Fermín - 6,2

Vniesol do hry toľko potrebnú energiu, ale na ihrisko sa dostal príliš neskoro.

90' Romeu - 5,5

Bez komentára.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-02-18 10:57:14
Další otřesný zápas hraný za chůze …. Kromě 3 hráčů bych hodnotil každého hráče známkou 4.
Jediný Yamal by si ode mě zasloužil 8. Je to jediný rozdílový hráč, který je schopný vytvářet nebezpečné situace a přejít 1:1.
Pau Cubarssi je druhý hráč, kterého bych hodnotil vysoko známkou 7. Je naprosto spolehlivý, hraje skvěle pozičně, nepropadá a jako jediný obránce je schopný rozehrát.
A pak je tu Lewa…
2024-02-18 12:20:51
Takýmto výkonom Neapol vyradíme véééľmi ťažko!!!