Luuk de Jong hrá výbornú sezónu v PSV Eindhoven, ktorý suverénne kráča za titulom holandského majstra. Dnes 33-ročný útočník, ktorý v tejto sezóne v 34 zápasoch strelil neuveriteľných 27 gólov a zaznamenal 11 asistencií, sa v osemfinále Ligy majstrov stretne s Borussiou Dortmund. Pri tejto príležitosti poskytol Holanďan rozhovor denníku The Guardian, v ktorom spomenul FC Barcelona.

"Príchod do Barcelony po Messiho odchode? Bolo to veľmi zvláštne. Samozrejme, nebol som získaný ako priamy nástupca Messiho. Nikto ho nemôže nahradiť, je to jeden z najlepších hráčov vôbec. Prišiel som pomôcť tímu, ale v skutočnosti som sedel na jeho mieste v šatni. To bolo super."

"Potom som strelil niekoľko dôležitých gólov, väčšinou hlavou. V jednom momente fanúšikovia na Camp Nou skandovali moje meno pri každom rohovom alebo voľnom kope. Ťažko si predstaviť, že by to mohlo byť lepšie. Som na to veľmi hrdý."

"Nikdy som sa nevzdával. Vždy som tvrdo pracoval a myslím si, že teraz som najlepšou verziou seba samého."

zdroj: The Guardian
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2024-02-20 12:37:52
Luuka som mal vždy rád, odmakal si svoje, za malé peniaze a to, ako si získal všetkých fanúšikov Barcelony (aj tých, čo sa mu smiali) je obdivuhodné. Škoda, že sme si ho nenechali, v niektorých zápasoch je vyslovene cítiť, ako to Lewovi nejde a ako by sa nám takýto hráč zišiel. Ostal našim fanúšikom aj po odchode, žiadne urážanie, že sme ho nekúpili, proste pravý Culé.
2024-02-20 13:29:30
Jeden z najlepších príbehov u nás za posledné roky. Z vysmievaného, zatracovaného hráča k obľúbencovi fanúšikov, na ktorého tu spomíname v dobrom.