Športové riaditeľstvo Barçy pokračuje vo svojej politike hľadania mladých talentovaných futbalistov, ktorých možno získať za relatívne málo peňazí, kým ich talent nevyjde najavo. Katalánsky denník Sport a nemecký BILD informujú o ďalších dvoch takýchto hráčoch.

Sú nimi Yáser Asprilla z Watfordu a Raúl Paula z VfB Stuttgart. Podľa Ikera Lloverasa z denníka Sport prvý menovaný oslovil športové riaditeľstvo kvôli svojej univerzálnosti v útoku. 20-ročný Kolumbijčan z Watfordu môže hrať ako ofenzívny záložník aj na oboch krídlach. Je jedným z najzaujímavejších hráčov v druhej anglickej lige. V aktuálnej sezóne strelil v 34 zápasoch 6 gólov a zaznamenal 5 asistencií. Do Watfordu prišiel v januári 2022 z kolumbijského Envigada za 1,5 milióna eur a v súčasnosti ho portál Transfermarkt oceňuje na 6 miliónov eur.

Na druhej strane Felix Arnold a Julian Agardi z BILD píšu o 19-ročnom Raúlovi Paulim z rezervného tímu VfB Stuttgart. Podľa novinárov má vraj o hráča veľký záujem samotný Joan Laporta. Okrem Kataláncov sa o Pauliho zaujímajú aj mnohé kluby z prvej a druhej bundesligy a Premier League. Jeho zmluva s VfB vyprší v roku 2026.

V aktuálnej sezóne Regionalligy Südwest (4. súťažná úroveň v Nemecku) strelil v 21 zápasoch 13 gólov a zaznamenal 5 asistencií. Vďaka dobrým výkonom v rezerve bol Raúl Paula povolaný na tri zápasy do prvého tímu Stuttgartu v Bundeslige, ale na svoj debut si ešte musí počkať. Podľa denníka BILD táto situácia hráča trochu znepokojuje, preto sa hovorí o možnom odchode.

zdroj: bild sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.