Rubén Neves bol niekoľko mesiacov jedným z najčastejšie spomínaných mien ako náhrada za Sergia Busquetsa v Barcelone. Okolnosti, prítomnosť hráča na trhu a skutočnosť, že jeho agentom bol Jorge Mendes, hovorili v prospech tejto operácie. Až natoľko, že podpis bol dohodnutý, ale klub nakoniec operáciu vylúčil. Samotný hráč v rozhovore  pre O Jogo potvrdil,  že bol veľmi blízko podpisu zmluvy s Barçou.

"Bol som blízko k trom klubom a nakoniec sa to neuskutočnilo, čo ma mrzelo a pomohlo mi to rozhodnúť sa prestúpiť do Al-Hilal."

"Nechcem menovať [kluby], ale Barcelona bola jedným z najhorúcejších a nebola to lož. Malo sa to stať, rovnako ako sa to stalo s Arsenalom. Potom tu bol ďalší klub spoza Anglicka. Boli to udalosti, ktoré sa hromadili, a potom, pri tejto zlatej príležitosti, som neváhal a prijal ju. Bol som už zocelený prestupmi, ktoré sa neuskutočnili."

"Keď hrám v Saudskej Arábii, necítim sa inak ako moji kolegovia v Európe. Moje fyzické možnosti sú skvelé. Som na najlepšej ceste vrátiť sa jedného dňa do Európy a hrať na najvyššej úrovni. Ale ak mám byť úprimný, v dohľadnej dobe sa neplánujem vrátiť. Ak pôjdeme touto cestou, o dva roky by Saudská Arábia mohla mať jednu z najlepších líg na svete."

"Nie je to žiadne tajomstvo: kvalita prichádzajúcich hráčov je mimoriadne vysoká. Ak má každý tím osem cudzincov na tejto úrovni, je to takmer ako šampionát PlayStation, kde si môžeme vyberať hráčov podľa ľubovôle. Myslím si, že tu budem aj o dva roky, a kto vie, možno aj o niečo dlhšie."

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.