Vyzerá to tak, že Barcelona sa pozvoľna dostáva do formy. No v nasledujúcom období bude musieť stúpajúcu formu potvrdiť aj v zápasoch proti náročným súperom, počnúc Athletic Club na San Mamés. Xavi Hernandez bude určite potrebovať svojich najlepších hráčov.

Zatiaľ čo niektoré mená ako Lamine Yamal, Frenkie de Jong, João Cancelo a Ilkay Gündoğan sú zaručenými hráčmi základnej zostavy v takýchto konfrontáciách, zloženie stredu obrany je otázne. Obrana Barcelony sa v posledných zápasoch dočkala vykúpenia po hroznom sedemmesačnom období. Jediné meno, ktoré Xavi momentálne považuje za nedotknuteľné vo základne, je Ronald Araujo.

Keďže Jules Koundé a Andreas Christensen v súčasnosti zastávajú pravidelné úlohy pravého obrancu, respektíve defenzívneho záložníka, vystupujú do popredia dvaja kandidáti na druhú pozíciu stopéra  - Iñigo Martínez a Pau Cubarsí. Ako prezradil katalánsky denník Sport, Xavi má dilemu, ktorému z nich má v nedeľu dôverovať.

Tieto dva profily sa už nemôžu viac líšiť. Martínez je hráč, ktorý sa narodil a vyrastal v Baskicku. Sedem rokov hral za Real Sociedad a ďalších päť rokov pôsobil v Athletic Club. Vo veku 32 rokov sa môže pochváliť skúsenosťami ako nikto iný v tíme. Cubarsí je medzitým jedným z domácich talentov Barcelony, ktorý preukázal zrelosť presahujúcu jeho roky. Sám Xavi ho nedávno označil za najlepšieho stopéra tímu, ktorý hrá s loptou, a jeho výkon proti Getafe len upevnil jeho pozíciu mega talentu.

Vo veku len 17 rokov však Barcelona a Xavi majú tendenciu chrániť Cubarsího na veľkých scénach, čoho dôkazom je jeho posadenie na lavičku proti Neapolu. Koniec koncov, je ešte mladý a hádzať ho do hlbokej vody nie je nešťastnejšie riešenie. Ak však odhliadneme od špekulácií, obaja hráči majú dobré šance stať sa partnermi Arauja v strede defenzívy a výber bude mať veľký vplyv na konečný výsledok.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-02-28 20:45:27
Jeden vydarený zápas nie je žiadna "forma", do ktorej sa Barça dostáva. V nedeľu uvidíme, či sa naozaj situácia začína (!) zlepšovať.
2024-02-28 23:31:36
Forma to ani zďaleka zatiaľ hraju ako priemerné mužstvo tu sa píše o FC Barcelona ktorá nie je zvyknutá prehravat a k tomu inkasovat toľko gólov keď vyhráme LM a aj ligu vtedy bude Barcelona vo forme