Rozhodnutie Xaviho Hernandeza opustiť Barcelonu na konci sezóny otriaslo klubom aj hráčmi a prinútilo vedenie, aby sa vrhlo do hľadania nového trénera. Xavi však môže odísť aj skôr ako po skončení prebiehajúceho ročníka.

Odvtedy sa vyvíjalo úsilie presvedčiť Xaviho, aby svoje rozhodnutie zmenil a pokračoval na Camp Nou. Xavi sa dočkal pochvaly od fanúšikov aj hráčov, najmä po vynikajúcej forme Barcelony v La Lige. Po neuspokojivej bezgólovej remíze s Athletic Club sa však Barcelona vrátila na začiatok a zdá sa, že v boji o ligový titul už nedobehne Real Madrid. Barcelone tak zostáva Liga majstrov ako jediná cesta k zisku nejakej trofeje.

Xaviho budúcnosť je pred odvetou s Neapolom ohrozená

Barcelona v súčasnosti zvádza tesný súboj s Neapolom v osemfinále. V prvom zápase v Neapole sa zrodila 1:1 a budúci týždeň sa koná odveta na Estadi Olimpico, pričom Barcelona potrebuje na postup do ďalšieho kola vyhrať. Kým sa Barcelona pripravuje na toto stretnutie, Javi Miguel prišiel s pomerne zaujímavou správou. Španielsky novinár tvrdí, že Xavi riskuje, že príde o prácu oveľa skôr, ako sa skončí sezóna.

Zdá sa, že vedenie Barcelony zvažuje prepustenie Xaviho, ak sa mu nepodarí potiahnuť Barcelonu cez Neapol do štvrťfinále Ligy majstrov. Za týmto potenciálnym krokom zo strany Barcelony stojí niekoľko dôvodov - prvým je, že Barça bude musieť v prípade prehry s Neapolom prijať fakt, že v tejto sezóne nezíska žiadnu trofej.

Dôležitejšie však je, že Barcelona sa pripravuje na dôležité leto. Keďže však Xavi už plánuje odísť, zdá sa, že Barcelona je otvorená jeho skoršiemu prepusteniu v snahe dočasne dosadiť niekoho, kto v klube zostane aj v budúcnosti.

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2024-03-05 10:29:22
No a aký zmysel bude ho nechávať do konca sezóny ak vypadneme s Neapolom.. nech už pride nový, tak aby mal viac času na prípravu k ďalšej sezone..
marko31 Admin
2024-03-05 10:31:52
to mu laporta neurobí. jedine, čo je pre mna iste, je to, že laporta nechce pospiniť xaviho odkaz, ktorý tu zanechal ako hráč, tym ze by ho vyhodil, hlavne nie po tom, ako na neho on naliehal aby prišiel trenovat barcelonu. kedže vieme ze po sezone konci, nebudu sa tu robit zbytocne drámy. xavi sa rozhodol ze skonci po sezone, tak to treba respektovat a nie ho teraz hanit za každý gol, ktorý dostaneme. herny prejav sa nepaci ani mne, vela veci je pre mna nepochopitelných, ale toto xavimu neberme a nechovajme sa k nemu ako k špinavému psovi. prišiel sem, aj napriek tomu, že to on zrejme este tak necitil, tak mu aspon doprajme dostojny slobodny odchod. nato je dost inteligentny, aby pochopil, co je nad jeho sily. som si istý, že dáva klubu to najlepšie co v nom je, žiaľ to nestačí, ale uprieť mu to nemožno.