Barcelona vstúpi do letného prestupového obdobia v roku 2024 s obrovskou dilemou. Katalánci, ktorí sa stále nachádzajú vo finančnej mizérii, by mohli byť nútení predať niektoré zo svojich najlepších aktív, ale zároveň chcú podpísať nových hráčov, ktorí by zaplátali diery v ich kádri, aby mohli konkurovať vo všetkých súťažiach.

V tejto sezóne im napríklad chýba prirodzený defenzívny stredopoliar alebo kvalitné ľavé krídlo, čo im spôsobuje vážne problémy. Ak však chcú nájsť hráčov, ktorí by ich nahradili na niektorom z týchto postov, budú musieť niektorých hráčov prepustiť. Mohlo by ísť o cenné aktíva, ako sú Jules Koundé a/alebo Andreas Christensen, ktorým sa od ich príchodu mimoriadne darí, aj keď v tejto sezóne boli trochu nekonzistentní.

Medzi menami, o ktorých sa na prestupovom trhu chvíľu diskutovalo, bol aj Frenkie de Jong, ale zdá sa, že Barcelona hráčovi oznámila, že ho nepredá. Pripojil sa tak k zoznamu "nedotknuteľných" hráčov tejto Barçy, na ktorom sú Pedri, Ronald Araujo, Lamine Yamal a Gavi, ktorý je momentálne mimo hry kvôli ťažkému zraneniu kolena.

Gavi je nielen jedným z najobľúbenejších hráčov fanúšikov, ale je aj snom trénerov a podľa Xaviho slov "jedným z budúcich kapitánov klubu". Zdá sa však, že PSG to nezaujíma, pretože podľa madridského denníka Marca má 19-ročného záložníka stále v hľadáčiku a v lete by sa ho mohol pokúsiť získať.

Francúzsky celok mal Gaviho v hľadáčiku aj minulé leto, zatiaľ čo Barcelona sa snažila vyriešiť jeho registráciu. Ich zámerom bolo sledovať hráča, ak by sa Kylian Mbappé rozhodol odísť, ale nakoniec sa tak nestalo. PSG však na neho nezabudol a považuje ho za ideálny podpis na posilnenie svojho stredu poľa.

Pokiaľ však ide o Gaviho, ten je chránený odstupnou klauzulou vo výške 1 miliardy eur a na odchod z Barcelony v dohľadnej dobe nepomýšľa. Jeho, ako aj klubovou prioritou je doliečiť si zranenie krížneho väzu pred sezónou 2024/25, aby sa mohol úplne zotaviť a viesť stred poľa tímu.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-03-05 13:42:13
A o toho v pozadí nemaju zaujem ?