Po tesnom víťazstve nad RCD Mallorca v piatok večer sa Barcelona sústredí na nadchádzajúci zápas Ligy majstrov proti Neapolu. Katalánci v prvom zápase remizovali 1:1, čo znamená, že musia zvíťaziť, aby postúpili do štvrťfinále.

Barça sa blíži k tomuto rozhodujúcemu zápasu, Xavi bude zdôrazňovať potrebu zabezpečiť si čisté konto, pretože vie, že to výrazne uľahčí prácu útočníkom. A ako uvádza katalánsky denník Mundo Deportivo, zdá sa, že Xavi už vyskladal svoju obrannú líniu, ktorá nastúpi proti útočníkom Neapola uprostred tohto týždňa.

Denník naznačuje, že Barcelona bude na pozícii pravého obrancu naďalej veriť Julesovi Koundému. Francúz si upevnil svoje miesto na tomto poste a bude sa snažiť ponúknuť toľko potrebnú istotu na kraji. Kým Koundé bude mať za úlohu strážiť útočníkov Neapola, ľavý obranca Joao Cancelo bude zohrávať dôležitú úlohu pri rozohrávke.

Cancelova schopnosť vybiehať dopredu spolu s jeho pozičným povedomím z neho robia neoceniteľnú posilu pri rozohrávke Barcelony. Vzhľadom na absenciu rozdielových hráčov ako Pedri a Gavi bude Cancelova úloha kreatívneho obrancu stále dôležitejšia.

Xavi si vyberie medzi Cubarsím a Iñigom Martínezom

Pau Cubarsí sa stal v Barcelone hviezdou prakticky z večera do rána po svojich skvelých defenzívnych výkonoch v posledných týždňoch. Tento 17-ročný mladík preukázal výnimočnú vyspelosť a schopnosť čítať hru. Nakoniec mu však stále chýbajú skúsenosti, aby vynikol na najvyššej futbalovej úrovni.

Jeho nasadenie po boku Ronalda Arauja by sa preto mohlo pre Barcelonu ukázať ako riskantné. A práve tu prichádza do hry Iñigo Martínez. Bývalý obranca Athletic Club prináša bohaté skúsenosti. Jeho skúsenosti a vodcovské schopnosti by mohli v obrane Barcelony vytvoriť ideálnu rovnováhu. Xavi sa preto bude musieť rozhodnúť, či si v strede obrany vyberie medzi Cubarsím a Martínezom.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2024-03-10 09:53:05
Áno, Iñigo ma tak ohromné skúsenosti, že sa predtým ako mohol pokračovať v súboji radšej hodil o zem a stavil to na filmovačku, bohužiaľ pre nás, na jeho stávku doplatilo celé mužstvo.
2024-03-10 11:41:48
Skúsený hráč má mať prínos pre hru a kvalitu. Martinez toho zas toľko neukázal, aj keď vieme, že ho limitovali zranenia.