Pred zápasom Barcelony s Neapolom poskytol Andrés Iniesta rozhovor pre taliansky denník La Gazzetta dello Sport, v ktorom sa vyjadril k zápasu. Vyjadril sa aj k situácii Xaviho v katalánskom klube a výbuchu talentu Lamineho Yamala či Paua Cubarsiho.

"Trpím s ním ako fanúšik a priateľ, pretože viem, ako veľmi mu záležalo na trénovaní Barcelony a ako veľmi mu záleží na tomto klube. Vniesol doň neuveriteľnú vášeň a nikto nechce, aby sa veci vyvíjali dobre, viac ako on. A nerobí to pre seba ani pre svoju osobnú slávu, robí to preto, že miluje tento klub. Je jasné, že ak sa rozhodol odstúpiť, je to len pre dobro Barçy," zhrnul Iniesta situáciu svojho priateľa.

Dona Andrésa sa pýtali aj na explóziu talentu Lamineho Yamala a Paua Cubarsího: "Na jednej strane je výnimočné, že sa takíto mladí chlapci dostávajú do prvého tímu a hrajú tak dobre. Na druhej strane si myslím, že takéto veci sú vždy výsledkom toho, že mužstvo je v kríze. Uprostred toho všetkého je príklad Guardiolu, ktorý vložil dôveru do Pedra a Busquetsa, ale dal ich do pozitívnejšieho kontextu. Nemyslím si, že by takí mladí hráči mali ťahať takú náročnú káru, akú má Barcelona. Musíte byť opatrní, je veľmi ťažké zvládnuť tieto veci medzi potrebami tímu a želaniami chlapca."

Iniesta sa samozrejme vyjadril k duelu medzi Barcelonou a Neapolom: "Je to zložitá výzva, dvojzápas je otvorený a je ťažké označiť favorita. V prvom zápase si Barça počínala dobre, ale nevyhrala, zatiaľ čo Neapol sa za tieto tri týždne zlepšil, mal pozitívnejšie pocity zo zmeny trénera, zatiaľ čo Xavi prišiel o dvoch takých dôležitých hráčov ako Pedri a De Jong. Verím Barcelone, ale nebude to ľahké. Je škoda, že sa stretnutie neuskutoční na Camp Nou. Neviem, či to závisí od geografie, klímy, zvykov, ale je to aspekt, ktorý Barçe komplikuje situáciu. Dúfam však, že zápas proti Neapolu zázračne vytvorí atmosféru pripomínajúcu Camp Nou."

Bývalý stredopoliar Barçy odpovedal na otázku, či v budúcnosti povedie katalánsky klub: "Ja ako tréner Barcelony? Bolo by to ideálne, ale je to niečo veľmi vzdialené. Stále hrám a nemám ani licenciu. Získam ju, okrem tej, ktorá súvisí s funkciou športového riaditeľa, a potom sa uvidí."

Iniesta pochválil trénera Realu Madrid: "Ancelottiho kariéra hovorí sama za seba, ako hráča aj trénera. Mať túto príležitosť trénovať Real Madrid dvakrát, v oboch prípadoch triumfovať, vrátiť sa do klubu takej veľkosti a všetko to znovu zúročiť, nie je jednoduché. Má neuveriteľnú zásluhu."

Don Andrés nešetril slovami chvály aj na adresu svojho bývalého trénera: "Luis Enrique je tou správnou osobou, ktorá by mala zvládnuť Mbappého odchod. Nič ho neprekvapí, má jasno a vie, čo chce a čo je pre skupinu najlepšie. Jeho rozhodnutia sa vždy uberajú týmto smerom," uzavrel.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-03-12 18:43:00
Triezvy pohľad Dona Andrésa, ako vždy. Ako by sa hodil teraz hráč jeho niekdajších kvalít.