V zápase Barcelony s Neapolom došlo k jednej veľkej kontroverzii rozhodcov. Hovoríme o situácii v druhom polčase zápasu, keď sa Pau Cubarsí zrazil s Victorom Osimhenom v pokutovom území.

Po prvých opakovaných záberoch bolo ťažké vyriešiť túto akciu, pretože medzi hráčmi skutočne došlo ku kontaktu, ale stret nebol veľmi agresívny a bolo ťažké vycítiť, nakoľko obranca bránil útočníkovi a nakoľko Nigérijčan hľadal jedenástku. Neskôr však bolo vidieť, ako Cubarsí na svojho súpera šliapol. Na profile Zona Blaugrana X (Twitter) však bolo zverejnené spomalené video, na ktorom je vidieť, ako chvíľu predtým práve Osimhen zasiahol obrancu Barcelony, ktorý sa snažil zaútočiť na loptu.

Situáciu komentoval Eduardo Iturralde, ktorý však pravdepodobne nevidel vyššie uvedené zábery, ale iba televízne: "Je to zákrok pre rozhodcu, pretože je interpretačný. Musí rozhodnúť, či je to dostatočné na odpískanie penalty. Nie je to zákrok, pri ktorom musí VAR jednoznačne zasiahnuť. Ak rozhodca naživo rozhodne, že toto šliapanie neumožňuje pokračovať v akcii, musí zapískať pokutový kop a vy sa nemôžete sťažovať, pretože došlo k šliapnutiu," uviedol.

zdroj: twitter
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2024-03-13 08:21:39
Nie. To skôr Christensen mohol ísť von za zákrok na Lobotku, ale našťastie to tak rozhodca neposúdil. Neviem či zohralo úlohu aj to, že to bolo mimo hry.
2024-03-13 08:54:10
Podľa mňa by si písknutie penaulty rozhodca dokázal obhájiť práve tak isto ako by si vedel obhájiť aj jej nepísknutie. Tentoraz bolo šťastie na našej strane.