Nie. To skôr Christensen mohol ísť von za zákrok na Lobotku, ale našťastie to tak rozhodca neposúdil. Neviem či zohralo úlohu aj to, že to bolo mimo hry.
Myslim, ze rozhodcovia urobili niekolko chyb. K ataku na Lobotku by nikdy nedoslo, ak by odpiskal slepy postranny kilometrovy ofsajd. A k zakroku Kubarsiho - rovnako si myslim, ze tomu celemu predchadzal Osimhenov ofsajd.
Ano, to je pravda, tam mal postranny zasiahnuť. Ale nestalo sa a bohužiaľ, ten Christensenov zákrok vyzeral likvidačne. Vôbec by som sa nebol čudoval, ak by si to rozhodca šiel pozrieť cez VAR.
Úplne som to nepochopila ale pokiaľ to bol ofsajd, ktorý postranný avizoval ale nechal hrať ďalej tak ten Christensenov zákrok nemal byť posúdený ako faul. Pretože sa mi zdalo že dostal za ten zákrok aj žltú kartu, hoci hra sa nakoniec prerušila pre počiatočný ofsajd takže celá akcia bola neplatná nie?
Neviem. Nie som si istý, ako sa to v takýchto prípadoch berie. Asi na individuálnom posúdení rozhodcu. Často sa udeľujú tresty aj za veci, ktoré sa dejú mimo hry.
Postranní se podle pravidel zachoval správně. Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme na to frflat, ale v pravidlech je dáno, že se má vždy tutová šance nechávat dohrát a až po jejím dohrání ten ofsajd odmávat. Všechny to sere ale je to prostě tak. Je to jakási "presumpce nevinny", že pokud by se náhodou postranní pomýlil, tak takhle se nepřeruší potenciální gól a může se to případně dořešit skrz VAR.
Nevím jak je to se zákrokem mimo hru, ale popravdě takhle likvidační by se měl pískat vždy, respektive kartovat vždy.
To je síce pravda, že rozhodca musí nechať dohrať situáciu, ale jedná sa len o prípady, kde je to hraničný ofsajd. V tomto prípade bol Osimhen mimo hru 1-2m. Od rozhodcu to bolo približne 5 metrov takže bol veľmi blízko na to, aby si bol 100% istý, že sa jedná o postavenie mimo hry. Jednoznačne zle rozhodnutie postranného.
Podla mna bola tiez chyba ze rozhodca neodpiskal 2 metrovy ofsajd skorej a nemusel odjst k suboju. Na druhu stranu zlte karty sa mozu udelovat aj mimo hry, predsa ak lopta odide do autu nemozem prist k niekomu a kopnut ho do pistali. Tiez by som dostal zltu/cervenu. A aut by sa zahraval dalej. Ja by som osobne za taky zakrok daval cervene slapak na clenok je likvidacny zakrok. Ale mali sme stastie a rozhodca nas neoslabil.
Netvrdím, že žltá karta nebola oprávnená. Určite bola, kľudne mohol vytiahnúť aj červenú. Ja len konštatujem, že tomuto faulu sa dalo úplne v pohode predísť.
Ale je pravda, že môžme byť radi, že Christensen vyviazol len so žltou kartou.
Mňa by zaujímalo, dokedy dovolia Osimhenovi nosiť tú masku. Už s ňou hrá najmenej 2 roky a ako sa včera ukázalo, pre druhých hráčov to môže byť nebezpečné. Nesledujem taliansku ligu, ale verím tomu, že Araujo nebol jediný, kto sa včera takto zranil.
Tak celkovo to teraz postranny nechavaju dohrat z neznameho dovodu. A vzdy to zavana problemom. Lebo stoper ide do suboja, utocnik tiez a je vysoke riziko zranenia aj pri jasnych ofsajdoch. Myslim, ze tu by mohli vstupit do svedomia
Já si myslím, že červená karta nemohla být udělena, protože Christensen zasáhl nejprve míč a až pak Lobotku ..... ale taky úplně netušim jak je to v pravidlech .
Podľa mňa by si písknutie penaulty rozhodca dokázal obhájiť práve tak isto ako by si vedel obhájiť aj jej nepísknutie. Tentoraz bolo šťastie na našej strane.
Jj suhlasim, misky vah naklonilo na nasu stranu to, ze Cubarsi do toho nastastie nesiel agresivne a "nedobiehal" suboj a Osimhen tomu pridal emocnu nadstavbu.
souhlas. Nebyl tam úmysl, bylo to v rámci hry, prostě normální souboj, ale i tohle se dá krásně odpískat, páč kontakt byl zjevnej, stejně jako narušení pohybu útočníka.
Ku tej karte Christensena:
mam v zivej pamati zapas Realu,kde vylucili Courtoisa . VAR to vratil,ze v strede pola pri odoberani lopty od hraca Realu doslo ku kontaktu. Zrusili gol a este aj kartu pre brankara. Teraz neide o to ,ze to bol Real ale vcera totozna situacia,karta nemala platit a tie zdlhave mavania offsideu sposobili uz vela zraneni a naozaj tentokrat islo o jasny offside a casu preslo tolko,ze uz aj VAR by to zahlasil dva krat.
ja si zas pamätám, že v PL po likvidačnom zákroku Pickforda na myslím van Dijka, rozhodca odvolal červenú pre predchádzajúci offside. Bolo to vyhodnotené zo strany vedenia rozhodcov ako chyba.
Keď vidím Cubarsiho hrať, tak sa mi chce plakať, ale od radosti. Neskutočný hráč s neskutočnou rozohrávkou, pozicnou hrou a vlastne všetkým čo má mať. Za mňa veľké plus, že sa nebojí hrať dopredu.
Jj hned je vidiet obrovsky rozdiel ked je stoper ochotny a schopny hrat dopredu, nie iba do strany. Hrat takto svoje prve stvrtfinale v LM v prvej sezone v Acku je brutal. Este kvalitneho DM a mohlo by to byt vybalancovane:) Uvidime, kto zostane po lete v time...
Inigo za mňa v základe nie kým sú iné možnosti. Cubarsi + Araujo je naša najlepšia dvojka a Christensen je platný ako CDM. Defenzíve pomohlo jeho zaradenie do stredu. Včera mi skôr chýbal Frenkie, aby mu pomohol s rozohrávkou. Gundogan sa snažil, ale bolo to celé na ňom.
Nevím jak je to se zákrokem mimo hru, ale popravdě takhle likvidační by se měl pískat vždy, respektive kartovat vždy.
To ze to na zaciatku piskali na houby je neospravedlnitelne.
Ale je pravda, že môžme byť radi, že Christensen vyviazol len so žltou kartou.
Na CK bolo vcerajsie Saulove kickboxove na brucho Alexisa
mam v zivej pamati zapas Realu,kde vylucili Courtoisa . VAR to vratil,ze v strede pola pri odoberani lopty od hraca Realu doslo ku kontaktu. Zrusili gol a este aj kartu pre brankara. Teraz neide o to ,ze to bol Real ale vcera totozna situacia,karta nemala platit a tie zdlhave mavania offsideu sposobili uz vela zraneni a naozaj tentokrat islo o jasny offside a casu preslo tolko,ze uz aj VAR by to zahlasil dva krat.
Kounde, Araujo, Inigo, Cancelo a ored nimi Cubarsi. Ale stale si vravim, ze sa musi vyhrat tam kde je