Real Madrid je v poslednom čase veľmi aktívny, pokiaľ ide o podávanie sťažností na rôzne situácie súvisiace s Viníciusom. Tentoraz  si Los Blancos vzali na mušku... rozhodcu Juana Martíneza Munueru.

Real sa rozhodol reagovať po poslednom zápase s Osasunou na El Sadar, kde bol Vinícius opäť údajne urazený. Madridský klub v oficiálnom vyhlásení oznámil, že na Munueru podal sťažnosť na disciplinárnu komisiu RFEF, pričom argumentoval nedbanlivosťou v správe rozhodcu. Podľa Los Blancos "rozhodca úmyselne a vedome opomenul urážky a nepríjemné pokriky neustále smerujúce na Viníciusa napriek tomu, že ho naši hráči v čase, keď k tomu došlo, vytrvalo upozorňovali."

Real nielenže napadol rozhodcu, ale prípad nahlásil aj Národnej komisii proti násiliu, rasizmu, xenofóbii a intolerancii v športe, aby identifikovala a potrestala vinníkov. Vo vyhlásení Los Blancos zdôrazňujú, že na udalosti na El Sadar rozšírili sťažnosť podanú na prokuratúru v súvislosti s urážkami Viníciusa fanúšikmi Barcelony a Atlética počas zápasov týchto tímov v Lige majstrov.

Real vo vyhlásení tiež napísal, že odsudzuje násilné útoky plné rasizmu, diskriminácie a nenávisti a žiada, aby sa prijali potrebné kroky na definitívne odstránenie násilia, ktorému bol Vinícius vystavený.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2024-03-19 07:14:55
cely fotbalovy svet vie, ze problem je spravanie viniho, nie jeho plet. v normalnom svete by ho anceloti poriadne vyhucal, nech skrotne chlapec. v sucasnostije to naopak a hracovo spravanie je kryte bojom proti rasizmu. real po tom siahol, je to pohodlne, nikto to kritizovat nebude kvoli strachu, nie presvedceniu. navrhujem, aby si hraci klakli, ak bude mat vini loptu, nech da gol do prazdnej a cely stadion povinne tlieskat do konca sezony. bude to dostatocna omluva? radsej by sa mal dodatocne riesit stret vini - orban v domacom zapase proti lipsku. ma na to niekto odvahu?
Marian Premium
2024-03-19 07:33:45
Real by mohol angažovať mentálneho kouča pre Viniciusa. Keďže ostatní hráči tmavej pleti to zvládajú a čuduj sa svete, nikto ich neuráža, treba konečne riešiť príčinu, aby sa z toho chlapec dostal. Toto bude správny krok pre hráča aj pre klub.