Keďže Barcelona v lete hľadá nového defenzívneho záložníka, ako možný cieľ sa spomínajú viacerí hráči ako Amadou Onana, Joshua Kimmich a Mats Wieffer. Teraz sa zdá, že do hry vstúpilo ďalšie meno - agent záložníka Neapola Stanislava Lobotku vyhlásil, že Barcelona chce 29-ročného záložníka.

Branislav Jašurek, zástupca Lobotku, v nedávnom rozhovore prezradil, že Barça by podpísala neapolského záložníka, ale na to, aby sa tak stalo, musí byť veľa vecí na svojom mieste: "Hovorili sme o tom s Decom, Barcelona by ho podpísala, ale najprv by sa muselo stať veľa vecí," povedal hráčov agent, ktorého cituje katalánsky denník Mundo Deportivo.

Treba poznamenať, že tréner Barcelony Xavi Hernandez sa o Lobotkovi vyjadril veľmi pochvalne pred súbojom Kataláncov v osemfinále Ligy majstrov proti Neapolu. Keď bol Xavi požiadaný, aby vymenoval hráča Neapola, ktorého by rád videl v Barçe, odpovedal: "Povedal by som Lobotka. Páči sa mi ako tvorca hry, nestráca lopty. Rád by som ho videl v klube ako Barça. Pre Neapol je veľmi dôležitý."

Jašurek ďalej prezradil, že Xaviho pochvala pre Lobotku veľa znamená, pričom hráč sa s ním podelil o screenshot s komentárom trénera Barcelony: "Stanislav mi poslal screenshot Xaviho vyjadrení, odfotil som mu jeden zo všetkých prípadov, keď sme sa o ňom rozprávali, pretože Xavi sa ma na Lobotku veľa krát pýta," prezradil.

Jašurek ďalej naznačil, že Lobotka by bol veľmi otvorený prestupu do Barcelony: "Má takmer 30 rokov, už mu nezostáva veľa rokov ako profesionálovi. Chcel by hrať za klub, ktorý bojuje o víťazstvo v Lige majstrov."

Lobotka má však s Neapolom zmluvu platnú do leta 2027, pričom taliansky majster si dokonca ponechal opciu na jej predĺženie o ďalší rok. Prezident Partenopei Aurelio De Laurentiis je známy tým, že za svojich hráčov požaduje prémiovú odmenu, a preto by bol akýkoľvek nákup z Neapola pre Barcelonu ťažko realizovateľný.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2024-03-22 10:13:54
Ja by som tuto variantu privital, mozno to nevyjde ale urcite to nebude taky pruser ako Oriol :D
2024-03-22 10:21:33
Mne sa paci kombo Lobotka-Anguissa. Lobotka je isty na lopte, ale v obrannej faze ma podla mna trochu rezervy, co vyvazuje silovy Anguissa. Ako cisteho defenzivneho zaloznika by som ho do Barcelony nechcel, ale keby sa spravila nejaka taka chemia, ako to je v Neapole, tak by som Stana privital. Myslim, ze ma nato hra za klub formatu Barcelony. A ak by bol za rozumny peniaz, co ale nebude, tak preco nie. Moj nazor.