Podľa japonských médií, ktoré citovalo rádio Cadena COPE, japonské daňové úrady požadujú, aby Andrés Iniesta zaplatil 580 miliónov jenov (približne 3,5 milióna eur) za nesprávne priznanie svojich príjmov počas pobytu v krajine.

Podľa japonskej štátnej televízie NHK je Iniesta jedným z troch zahraničných futbalistov, ktorí v súčasnosti alebo v minulosti hrali za japonské tímy a ktorých japonský daňový úrad stíha za nesplnenie daňových povinností, čo viedlo k celkovej nepriznanej sume 2,1 miliardy jenov (12,7 milióna eur).

Podľa bližšie nešpecifikovaných zdrojov, na ktoré sa odvoláva NHK, regionálny daňový úrad v Osake, pod ktorého jurisdikciu patrí mesto Kóbe, zistil, že Iniesta nepriznal približne 860 miliónov jenov (približne 5,2 milióna eur) na zmluvných poplatkoch od Vissel Kóbe, kde pôsobil od júla 2018 do júla minulého roka.

Japonské úrady sa domnievajú, že 39-ročný Iniesta bol na daňové účely rezidentom Japonska, keďže v tomto období žil so svojou rodinou v meste Kóbe, ktorého bol kultúrnym veľvyslancom. Japonský daňový úrad preto od futbalistu, ktorý v súčasnosti hrá za klub Emirates v Spojených arabských emirátoch, požaduje 580 miliónov jenov vrátane doplatku za nahromadené daňové nedoplatky.

Japonský daňový úrad dospel k záveru, že Iniesta a ďalší dvaja zahraniční futbalisti za určité obdobie riadne nepodali daňové priznania, hoci žili v Japonsku. Ďalšími dvoma hráčmi sú juhokórejský brankár Kim Jin-hyeon (36) z Cereza Osaka, ktorý údajne priznal 700 miliónov jenov (4,2 milióna eur), a brazílsky útočník Anderson Patric Aguiar Oliveira, "Patric" (36), ktorý v súčasnosti hrá za Nagoya Grampus a ktorý údajne nepriznal približne 600 miliónov jenov (3,6 milióna eur).

zdroj: cadena cope
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.