La Liga zverejnila na svojej webovej stránke po 29. kole správu, ktorá obsahovala informácie o urážlivom skandovaní, ktoré bolo počuť v zápase Atlética s Barcelonou. Okrem Joãa Felixa bol urážaný aj Xavi.

"La Liga každý týždeň posiela Súťažnému výboru RFEF a Komisii pre boj proti násiliu písomnú sťažnosť obsahujúcu skandovanie, ktoré sa objavilo počas zápasov a ktoré podnecuje k násiliu alebo obsahuje urážlivý či netolerantný obsah. Tieto skandovania sa považujú za zakázané správanie, a preto sa trestajú podľa Disciplinárneho poriadku RFEF aj podľa zákona proti násiliu, rasizmu, xenofóbii a intolerancii v športe," píše sa vo vyhlásení La Ligy.

Pokiaľ ide o obsah skandovania fanúšikov Atlética v zápase proti Barcelone, podľa tejto správy je nasledovný:

Na adresu João Felixa: "Ten Portugalčan, to je ale sk****syn!"
Na adresu fanúšikov Realu Madrid: "Madridistas, sk****syni!"
Voči Xavimu po jeho vylúčení zo zápasu: "Hlupák, hlupák!"
Na adresu Joãa Felixa: "Šliapnite na neho, šliapnite na neho!" keď futbalista ležal na ihrisku.
Na adresu Barçy: "Barça, Barça, hovno!", "Je**ť Barçu a je**ť Katalánsko!"

La Liga tiež zdôrazňuje, že tieto skandovania bolo počuť najmä zo sektorov 127 - 133 na tribúne v blízkosti ihriska za bránkou. Zvyšok štadióna sa podľa správy ligy správal korektne.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-03-23 08:41:42
Sranda, ako toto nikomu nevadí natoľko, aby sem pridal komentár. No pokiaľ ide o určitú kreatúru, ktorá by fanúšikov Barçy ani nemala trápiť, tak sa tu hneď objavia veľkí bojovníci proti rasizmu a začnú tu robiť veľké kázne. To, že som prvý, kto sem pridal komentár, a to napriek tomu, že tento článok tu je už dosť dlho, je hanba. Anti·rasisti, nezabudnite sa s prepáčením p*srať a pridať čo najviac komentárov, keď sa tu najbližšie bude riešiť ten provokatérsky čierny primitív, ktorý sa našim (ale aj iným) fanúšikom bude posmievať. Smh
2024-03-23 08:41:43
kedy toto skandovali o Vinim tak v reale by sa z toho pokakali