Katalánsky denník Sport, konkrétne novinár Joaquim Piera, pred týždňom informoval o tom, že klub zo Saudskej Arábie ponúkol za Raphinhu viac ako 80 miliónov eur. Dnes ten istý novinár informuje, že arabský Al-Hilal je pripravený zaplatiť za Brazílčana až 100 miliónov eur, pričom sa rátajú aj bonusy.

Barcelona potrebuje predávať a ponuka za Raphinhu je prakticky neodmietnuteľná. Hoci by klub najradšej dal preč hráčov, na ktorých "zarobí" viac, čo je dôležité v kontexte predpisov La Ligy, pri tomto prestupe môže urobiť výnimku.

Klub Al-Hilal z Rijádu je ochotný ísť až na doraz a na získanie Raphinhu vynaložiť až 100 miliónov eur vrátane bonusov. Barcelona bude mať problém odmietnuť toľko peňazí, najmä keď v klube pretrvávajú finančné problémy a pokračuje výstavba nového Camp Nou, čo brzdí príjmy zo zápasov. Tie sú na štadióne Montjuïc podstatne nižšie.

Raphinhov plat sa pohybuje na úrovni 5,5 milióna eur v čistom a Al-Hilal je pripravený túto sumu dokonca strojnásobiť. Problémom by mohol byť prístup samotného futbalistu. Raphinha nechce opustiť Barcelonu a Deco, ktorý bol jeho agentom už dlhší čas, pozná jeho situáciu. Doteraz boli ponuky za Brazílčana odmietnuté zo športových dôvodov.

Deco celý čas tvrdil, že Lamine Yamal potrebuje priamu konkurenciu na pravom krídle, aby sa mohol rozvíjať a stať sa hviezdou. Raphinha takúto úlohu akceptuje a chce bojovať o miesto v tíme s geniálnym 16-ročným mladíkom. Barcelona však začína uvažovať o predaji Raphinhu nie zo športových, ale z ekonomických dôvodov. Presvedčiť Brazílčana k odchodu určite nebude jednoduchá úloha, ale ak by takáto ponuka z klubu naozaj prišla, určite ho z Barcelony vytlačia. Piera dodáva, že Newcastle vypadáva z boja o Raphinhu. Klub bude musieť v lete znížiť výdavky kvôli finančnej Fair Play.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2024-03-23 22:07:42
Aj Tottenham pokukoval po ňom, takže treba si počkať na leto a ponuky. 100 m do Saudskej je asi najlepšia ponuka ktorú za neho dostaneme, ale bral by som aj 70 m za neho od niekoho z Európy. Ferran s Yamalom mi prídu ako lepšia dvojica na RW a do LW bude treba investovať práve z nejakého predaja. Tiež by som tam rád vidiel nejaký mladý talent ako Yamal (keby len Estevao vedel hrávať LW) a niekoho skúsenejšieho ako Felix.
2024-03-23 22:11:00
tomu ani neverim. naco by ponukali 100 ked dobre vedia, ze barcelona aj 70 zoberie vsetkymi desiatimi. o tych 30 mozu skusit dat raphinhovi naviac aby sa upisal. aj ked maju sejkovia penazi viac nez dost, ale zas uplne na hlavu ebnuti niesu.