David Bernabéu z katalánskeho denníka Sport informoval o plánoch Joana Laportu získať Erlinga Hålanda v roku 2026. Novinár tiež načrtol niektoré koncepcie Barcelony na nadchádzajúce leto.

Bernabéu sa zmienil o nedávnom stretnutí medzi Hålandovými zástupcami Rafaelou Pimenta a Maxwellom s Decom. Novinár zhodnotil, že v súčasnosti nie je možné tento prestup zrealizovať, ale v roku 2026 by to mohlo byť inak. Vtedy už Guardiola pravdepodobne nebude v Manchestri City, keďže podľa všetkého zostane len do konca zmluvy, teda ešte jeden rok. Taká je aspoň predpoveď Bernabéu, ktorý zdôrazňuje, že zámerom Joana Laportu je angažovať Hålanda, ktorý by mal byť reklamou na rok 2026. Bude to volebný rok a prvá sezóna s dokončeným Camp Nou.

Podľa novinára denníka Sport sa o základe týchto zámerov hovorilo práve počas spomínaného stretnutia medzi Decom a Rafaelou Pimenta. Podľa Bernabéu Barça verí, že o dva roky bude klub v oveľa lepšej finančnej situácii, aby mohol čeliť takejto operácii, aj keď Hålandova odstupná klauzula zostane na úrovni 175 miliónov eur. Novinár však zdôrazňuje, že ide len o nápad Laportu a Barcelony a nie o niečo, čo sa určite zrealizuje.

Plán na leto

Podľa denníka Bernabéu chce Barça v lete zarobiť 200 miliónov eur z predaja hráčov. Odísť by mali dvaja až traja stopéri: Christensen a/alebo Koundé, Éric García a Lenglet. Podľa novinára Barcelona verí, že Saudi ponúknu 100 miliónov eur za Raphinhu a k týmto prestupom sa môže pridať aj Ansu Fati. "Povedali mi, že o predaji sa už rozhodlo," tvrdí Bernabéu v súvislosti so situáciou odchovanca. Novinár pripomína, že Barça by mohla získať 25 % aj z ďalšieho prestupu Jean-Claira Todiba. Vďaka týmto krokom by mali Blaugranas získať viac ako 200 miliónov eur.

Pokiaľ ide o posily, prioritou je defenzívny záložník, pričom Deco si cení najmä Amadoua Onanu. Hráč Evertonu má hodnotu na úrovni 40 miliónov. Bernabéu tiež informuje, že športový riaditeľ Barcelony si vysoko cení Bryana Zaragozu. Katalánci nevylučujú, že sa im tohto krídelníka podarí získať na hosťovanie.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2024-03-26 06:53:17
Uzasne su tieto spekulacie vzdy.....plan niekoho kupit v roku 2047! Sak sa karty nanovo rozhodia buducu sezonu.....Skoda, ze Barca sa obzera po "vyžmýkané vechte" s neprimeranymi astronomickymi sumami za ne a nepozera sa casto rovno pred nos, kde by mohla najst "nove handry"!
2024-03-26 07:48:06
proc mam pocit ze se opakovaně píše o agentce Rafaele Pimente jako o chlapovi ? :D