Barcelona bude musieť do konca sezóny prijať niekoľko dôležitých rozhodnutí, najmä v súvislosti s jej finančnou situáciou a nadchádzajúcim letným prestupovým obdobím. To sa týka aj výberu technického sponzora.

Prioritou bude predaj hráčov, aby Katalánci získali peniaze a mohli získať hráčov, ktorí dokážu zaplátať diery na problematických častiach ihriska, ako je napríklad stred poľa alebo ľavé krídlo. Predtým má Barcelona na stole iné problémy, napríklad hľadanie nového trénera. Hoci vedenie chce, aby Xavi pokračoval vo funkcii trénera, je v kontakte aj s potenciálnymi náhradníkmi, ako je napríklad Hansi Flick. Zatiaľ čo sa toto všetko deje, Barça musí prijať aj rozhodnutie, ktoré môže zmeniť históriu, pokiaľ ide o jej dresy.

Nike-Barcelona: je koniec?

Nike vyrába dresy pre Barcelonu už 26 rokov a tieto dve značky sú často vzájomným synonymom. Barcelone sa ale nepozdáva výška zárobku, ktorý jej z tejto zmluvy prináleží, keďže sa môže pochváliť najvyšším predajom dresov v Európe. Preto sa veľa hovorilo o vypovedaní zmluvy z dôvodu možného porušenia zo strany spoločnosti Nike. Americká značka sa v tejto veci obrátila aj na súd.

Katalánsky denník Sport dnes priblížil aktuálnu situáciu a tvrdí, že Barcelona čoskoro prijme rozhodnutie v tejto veci. Zástupcovia Blaugranas sa majú stretnúť s predstaviteľmi Nike, aby sa porozprávali o zmluve a potenciálnej právnej záležitosti, ale zdá sa, že je malá alebo žiadna nádej, aby americká značka zaplatila Barcelone viac. Už predložila svoju finálnu ponuku, ktorú Barça odmietla. Ak sa teda teraz niečo nezmení, Blaugranas a Nike sa pokúsia ukončiť zmluvu za vzájomných podmienok.

Čo ďalej?

Ak sa dá veriť novinárom, zdá sa, že Barcelona bude spolupracovať s Hummel v rámci rok trvajúcej dohody a bude vyrábať vlastné dresy, a potom od sezóny 2025/2026 podpíše zmluvu so spoločnosťou Puma. S nemeckou značkou Katalánci už rokovali o prevzatí a s predloženou ponukou sú viac než spokojní. V tejto chvíli je však príliš neskoro na to, aby Puma prevzala a začala vyrábať na budúcu sezónu.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.