Ako informoval Luis Miguelsanz z katalánskeho denníka Sport, Barcelona pozorne sleduje hru hráča, ktorý je v tejto sezóne Ligue 1 považovaný za objav, Khephrena Thurama. Stredopoliar je synom bývalého hráča Blaugranas Liliana a bratom útočníka Interu Marcusa.

Miguelsanz informuje, že Barça v posledných mesiacoch pozorne sleduje počínanie Thurama, ktorý hrá veľmi úspešnú sezónu v OGC Nice. Klub hľadá fyzicky silného hráča do stredu poľa a doteraz sa preferoval Amadou Onana z Evertonu, ktorý však bude veľmi drahý, aj kvôli záujmu Bayernu či Arsenalu. Barça preto zvažuje iné možnosti. Thuram v poslednom čase hráva častejšie ako stredný záložník, ale jeho fyzická sila, dobrá kondícia (192 cm), šikovný výber miesta, čítanie hry a technické schopnosti znamenajú, že môže hrať aj ako defenzívny záložník, čo v súčasnom tíme už mnohokrát urobil.

Miguelsanz tvrdí, že Thuram je už teraz jedným z najlepších hráčov Ligue 1 a pred niekoľkými mesiacmi bol spájaný s Realom Madrid. O 23-ročného hráča sa zaujímali aj kluby z Premier League a Milána. Konkurencia by teda mohla byť veľká, najmä preto, že Thuram má zmluvu už len na jeden rok. Podľa Miguelsanza je stredopoliar v súčasnosti oceňovaný na 35 miliónov eur, ale konečná cena by mohla byť nižšia, ak sa s Nice nedohodne na predĺžení zmluvy.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.